Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsúrtorta karamellás krémmel

Zsúrtorta karamellás krémmel
Zsúrtorta karamellás krémmel
100 perc / előkészület: 50 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pótszilveszterre készültünk egy barát házaspárhoz. Megbeszéltük, hogy ő is süt valamit és én is, és összeülünk egy jó kis dumapartira. Mindig annyi megbeszélni valónk van, hogy  akárhányszorö sszejöttünk még sosem értünk a mondanivalónk végére. Gondoltam viszek egy kis édeset és egy kis sósat is a fiúk miatt. Ezt a kis tortát találtam ki. Sósnak pedig a Muci sós hajtogatott receptjét készítettem el. Mindkettőnek nagy sikere volt. Ezúton köszönöm a sós receptet Mucinak, a fondant receptet pedig:edina1104- nek!

hozzávalók / 4 adag

A tortakarikához

A krémhez

A karamellhez

A díszítéshez

ajánlat

Ezt a kis zsúrtortát olyan születésnaposoknak is ajánlom, mint  amilyen én is vagyok, hogy úgy sem férnének el a gyertyák a nagy tortán sem, hát még ezen a kicsin, így senki sem sejti rajtunk kívül, hogy ez egy szülinapi torta is lehetne!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta hozzávalóiból megsütjük a karikát.
  2. Lapjában elvágjuk, hogy három tortalapunk legyen.
  3. A 2 ek cukrot barnára karamellizáljuk, felöntjük az 1 dl vízzel, várunk, míg a cukor elolvad.
  4. A krémhez a pudingot az 1 dl karamellás vízzel, a 2,5 dl  tejjel, a cukorral sűrűre főzzük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük.
  6. Ha a puding kihűlt, beleforgatjuk a tejszínhabot. Ugyanezt tesszük a csokidarával is.
  7. Ha a piskóta is kihűlt, betöltjük a krémmel. Egy picit hagyunk, mellyel vékonyan átkenjük az egész tortát, hogy hozzá tapadjon a fondant. (Receptjét edina1104 Angry Birds Seasons.)
  8. Rózsákat, kis virágokat, leveleket készítünk a fondantból és megdíszítjük a tortát.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 17cm cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 166
elküldve: 3
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás torta, fondant torta, zsúrtorta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-01-12 13:30

Kedves Anci!

Igen, azért, és maga a rózsa:-)) hmm..

Szeretném majd én is elkészíteni:-))
Köszönöm és viszont kívánom:-))
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-01-12 15:06

Kedves Éva !
Köszönöm én is és várom a végeredményt és a véleményedet.
Nagyon örülök, hogy rátaláltam Edinánál erre a fondant receptre.
Puszi: Anci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2012-01-12 07:26

Kedves Anci!
Azt csodálom, hogy bármihez hozzá mersz kezdeni és minden sikerül. Már régóta kacérkodom a fondant készítéssel, közelebbről én is megpróbálom. Nagyon ügyes vagy. Piroska

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-01-12 10:37

Kedves Piroska !
Köszönöm ! Ennek nyugodtan hozzáfoghatsz, mert biztosan sikerülni fog !
Nagyon könnyű vele bánni.
Aki olyan gusztusos süteményeket készít és még olyan gyönyörűen
is tálalja mint te, hidd el,sikerül ! Sok puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-01-11 22:27

Kedves Anci!

Nekem a dísz miatt, a fehér alap miatt, a fehér háttér miatt, menyasszonyi tortának ugrott be:-)))
Annyira csodás, -ügyes vagy, és türelmes, szépek a díszek:-)) , nagyon finom lehet:-))
Megjön a tavasz, és a jobb kedvem, elfogom készíteni, köszönöm.:-))
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-01-12 10:42

Kedves Éva !
Éppen Piroskának írtam, neked is azt tudom mondani, hogy nyugodtan készítsd el, mert ezzel
a fondanttal, könnyű bánni. Imádok díszíteni, találtam egy darab tüll-t a szekrényben, mögé tettem
talán azért ugrott be neked a menyasszonyi torta ?
Jó főzőcskét mára! Puszi: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-01-12 10:45

Kedves Angie !
Köszönöm, aranyos vagy !
Mivel elég szigorú vagyok magamhoz látom, hogy van még tanulnivalóm.
Szeretettel üdvözöllek ! Anci

841
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 kk
tej 2.5 dl
karamellás pudingpor 1 csomag
cukor 3 ek
víz 1 dl
cukor 2 ek
habtejszín 2 dl
csokoládédara 3 ek
cukorfondant 40 dkg
cukorgyöngy 2 ek
ételfesték 1 kávéskanál