r
Nosalty Logó

Házi kifli 4. - régimódi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Házi kifli 4. - régimódi
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 450 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1793 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 258 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 450 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3543.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    2470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 1793 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 258 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyre kezelhetőbb lesz. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edénytől vagy a kezünktől, csak akkor kell apránként egy kicsi lisztet adni még hozzá.
  2. Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, és kb. fél centi vastagra kinyújtjuk (ha nem pont kerek, az sem baj).
  3. A lapokat 4 cikkre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet (ettől lesznek olyan igazán régimódi letekerhető kiflik).
  4. A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és vastagon kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel vagy vízzel.
  5. Melegítsük be a sütőt, és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet is. A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik kb. 15 perc.
  6. Süssük a kifliket 15-20 perc alatt. aranybarnára. 8 kifli lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 234
  • Össznézettség: 320342
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagymamámék utcájában régen volt egy nagy-nagy pékség, vagy csak én voltam pici, és nagyra emlékszem... Mindig ínycsiklandó illat volt az egész utcában, mikor sütötték a kenyereket, kifliket. Nagyapám reggelente onnan hozott kiflit, mikor náluk nyaraltunk, ami annyira finom volt, hogy csak vajat és teát kértünk hozzá. Szegény Nagymamám minden reggel próbálkozott egy kis felvágottat, sajtot is belénk diktálni, mert  "a fejlődő szervezetnek kell a fehérje", de nem voltunk hajlandók ezt a finom kifli ízt semmivel sem elrontani. Sajnos ez a pékség azóta már bezárt, én is felnőttem, de azóta keresgéltem, hogy lehet-e még valahol ilyen finom kiflit kapni. Aztán előbb-utóbb elkezdtem keresgélni kifli receptek után, így akadtam rá erre a receptre, aminek a bevezetésében gyermekkort idéző ízeket emlegettek. Ki kellett próbálnom! És tényleg! Majdnem ugyanaz az íze. Azóta is tökéletesítgetem, hátha egyszer pont ugyanolyan lesz! Újabban este össze szoktam gyúrni, éjszakára berakom egy tálba lefedve a hűtőbe, így reggel sokkal gyorsabban el tudom készíteni.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez nagyon szép!!! Jó egy kicsit nosztalgiázni.... :)

Törölt felhasználó

Nagyon guszta! Pogácsát akartam sütni, de ezt meglátva most inkább kifli lesz:). Persze tápszerrel és zsírral a tejérzékeny gyerekeim végett. Remélem így is sikerül.

Edit

Kedves Ibolya ! Gondolom ez a neved:)) Próbáld ki szója tejjel , nem pedig tápszerrel. Üdv Edit

Törölt felhasználó

Nekem most pont házi zsömle sül, de legközelebb ezt a kiflit fogom megsütni reggelire!! Nagyon szépek a kiflik és a kép is nagyon jól sikerült, hangulatos :) Szerintem ez az egyik legszebb ételfotó itt a NoSaltyn! :)

Fahéj

Kedves Tulipán! Nagyon-nagyon-nagyon szép! Komolyan mondom, szinte meghatódtam a kép láttán. Erre még csak ráduplázott a sztori. Istenkém, hol vannak már a "letekerhet?" kiflik... Köszönöm Neked a hangulatot meg a receptet is! Mindenképp kipróbálom. Üdvözlettel: Fahéj

P.

Gyönyör?! Neki is állok. :-)

Törölt felhasználó

Szia Tulipán! Én is azt a bizonyos régi kifliízt keresem, de sehol sem lehet már kapni. Ezt a recit elmentettem, és könyörögni fogok a Kedvesemnek, h egyszer készítse el nekem (én félek a kelt tésztáktól). Köszi! Üdv: Gabi "Makkermanó"

OsztriGa

Err?l eszembe jutott a pilóta keksz reklám... Ugyanis ezt is meg kell tanulni "helyesen" enni: a csücskét leharapva az ember lánya elkezdi letekerni a küls? sültebb héját, miközben a csodálatosan illatos, puha bele mint valami virág el?bújik... :D Köszönet a receptért. Ki fogom próbálni. Üdv.: T.

nyamóka

Istenkém, a szép gyerekkor, amikor még mindenki tömte magába a "letekerhet?" kifliket a suliudvaron nagyszünetben, csak úgy, magában! Milyen finom volt! Nem is lehet a mostaniakkal összehasonlítani...Nagyon örülök a receptnek, sokat igér?! :-) A fotó is gyönyör? lett, gratulálok! :-) Üdvözlettel: Éva

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen mindenkinek a kedves hozzászólást. Remélem Nektek is sikeretek lesz a recepttel! A félreértések elkerülése végett, a kifliknek csak a bemelegedés után kell bekerülniük a süt?be. Tegnap kipróbáltam BL 80-as kenyérlisztb?l. Szerintem finomlisztb?l jobb. Üdv: Beus

Tmea

Szia! Én is kipróbáltam tegnap, nagyon finom, de nekem nem lettek ilyen szép nagyok! Te meddig keleszted és hányszor?

Törölt felhasználó

Én csak egyszer kelesztem kb. 15 percig, míg a süt? bemelegszik, utána már mehetnek is sülni. Ebb?l az adagból csak 8 db kifli lesz, de a méretük nagyjából akkora, mint a bolti. Nem lehet, hogy az éleszt? volt egy kicsit öregecske? Vagy szárított éleszt?t használtál? Én nagyon ellene vagyok a szárított éleszt?nek. Nekem még semmi sem sikerült vele. Beus

Tmea

Nem, rendes éleszt?t használtam, és egyszer kelesztettem a duplájára, nagyon szépen feljött, csak kb 2/3-a lett a mérete a boltiénak. Amúgy minden oké volt vele. Legközelebb megpróbálom úgy, hogy nem kelesztem, csak ahogy írtad, 15 percig.

Törölt felhasználó

Ez egyszer?en fantasztikus!!! Most lett kész, sütés közben ott ültem a süt? elött... Giga, mega csúcs szuper!!!! :D Köszi a receptet! Dupla adaggal indítottunk...

Törölt felhasználó

Ennek nagyon örülök! A férjemnek csak az volt a válasza, hogy akkor én is indulhatok egy dupla adagot sütni :-)

Florabella

Tényleg nagyon jó lett, bár nekem is kicsit kisebb, mint a bolti, de annál laktatóbb! Köszönöm szépen!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!