r
Nosalty Logó

Ropogtatni való

Évi néni
Ropogtatni való
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

625
Kalória
17.2g
Fehérje
41.3g
Szénhidrátok
43.7g
Zsír
38.2g
Víz
54.8g
Koleszterin
2.5g
Rost
671.1mg
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 7492 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1292.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 625 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    205.9 g

Zsír

  • Összesen
    524.1 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    205 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15514.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    370 mg
  • Kálcium
    5239 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    4036 mg
  • Nátrium
    5242 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    458 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4544 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2741 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 7492 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 433 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókaból puha tésztát gyúrunk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Amikor sütni szeretnénk, elővesszük, 6 felé osztjuk, lisztezett deszkán 1-2 mm vékonyra nyújtjuk.
  3. A kinyújtott tésztát a nyújtófa segítségével a sütőpapírral kibélelt tepsibe emeljük, elsimítjuk, megkenjük elkevert tojással, megszórjuk sajttal vagy amivel szeretjük.
  4. Derelyevágóval felszabjuk tetszőleges méretre, formára.
  5. Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x6

Ez egy nagyon jó recept, mert a tésztát napokig is eltarthatjuk a hűtőben anélkül, hogy megsütnénk. Amikor sül, ez a kis vékony tészta a citromtól úgy megemelkedik, hogy az ember nem hisz a szemének. Könnyű, levegős és sajnos abbahagyhatatlan. Egy barátom dédnagymamájától kaptam ezt a receptet, azzal a különbséggel, hogy citrom helyett ecettel készült. Azt is szerettem, de a citrom jobban tetszik nekem, így magamtól azt kezdtem használni. Isteni! Egy hatalmas szakajtóval lett ebből a mennyiségből.

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...