r
Nosalty Logó

Ropogós sajtos kréker

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Era1980
Ropogós sajtos kréker
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tésztához

Díszítéshez

Összesen 426 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tésztához

Díszítéshez

Összesen 5113 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tésztához

Díszítéshez

Összesen 412 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 426 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.8 g

Zsír

  • Összesen
    356.8 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14629.7 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    3800 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    765 mg
  • Foszfor
    4270 mg
  • Nátrium
    5533 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3226 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1812 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 5113 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. Kimérjük a lisztet, elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Apró lyukú reszelőn lereszeljük a sajtot, hozzátesszük a tésztához. Sózzuk.
  3. A tejfölt evőkanalanként adjuk a masszához. Lehet, hogy kevesebb, lehet, hogy több kell belőle.
  4. Összegyúrjuk. Két részre osztjuk.
  5. 2-3 mm-re nyújtjuk a tésztát. Ha szilikon nyújtólapot és nyújtófát használunk, hozzáadott liszt sem kell.
  6. Kiszaggatjuk a tésztát a francia kártya mintáit idéző formákkal: pikk, treff, káró, kőr.
  7. 4 tepsit kibélelünk sütőpapírral. Belehelyezzük a kekszeket. 160 darabnál több lesz belőle.

Díszítéshez

  1. Apró lyukú reszelőn lereszeljük a sajtot.
  2. Előmelegítjük a sütőt 150 Celsius fokra.
  3. Felütjük, villával elkeverjük a tojást.
  4. Ecsettel megkenjük a kekszeket, a tojással. Megszórjuk a sajttal.
  5. Légkeveréses üzemmódban, 150 Celsius fokon, tepsinként 15 percig sütjük a kekszeket.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 606
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós sajtos kréker
Era1980 16 recept

Ennek a krékernek a lényege, hogy ropogós. Ezért nem került a tésztájába tojás és sütőpor sem. Mégsem kemény, ezt a sajt biztosítja.

Hozzávalók

Tésztához

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!