r
Nosalty Logó

Rizottó BeePoo konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Rizottó BeePoo konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 542 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3241 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1892.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    1195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 542 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11355.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    2775 mg
  • Nátrium
    7170 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1137 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1263 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    1266 micro
  • β-crypt
    288 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7803 micro
Összesen 3241 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockára vágott csirkemellet egy evőkanálnyi olajon, külön teflon serpenyőben lepirítjuk, majd puhára pároljuk. Sóval és borssal ízesítjük. Ezzel a husi kész :)
  2. Egy másik, magas peremű teflonban egy evőkanálnyi olajon a rizst üvegesre pirítjuk. Ezután fokozatosan hozzáöntjük az alaplét és a bort. Sóval, borssal és sáfránnyal ízesítjük. Közben végig kevergetjük, mert a rizottó nem szereti, ha magára hagyják.
  3. Addig keverjük és adagoljuk hozzá az alaplét, amíg a rizs puha és krémes nem lesz.
  4. Ekkor hozzátesszük a pirított csirkemellet, a lecsöpögtetett borsót és kukoricát. Végül a parmezánt is hozzákeverjük. A sajt mennyisége opcionális, ki mennyire szereti az erős sajtokat.
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1536
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért kedvenc, mert variálhatom bárhogy a rizottót, mindig mindenkinek ez lesz a kedvence a családban. Ezt a fajtát csináltam először, és mindenkinek ez A RIZOTTÓ. Bármikor megkérdezem a tesóimat, hogy mit főzzek: RIZOTTÓT!!!!! Így volt ez ma is, mikor hazajöttem a koliból (bizony már nagy egyetemista vagyok :) ), mindenki ki volt éhezve egy kis BeePoo - féle rizottóra. Most megosztom veletek is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!