r
Nosalty Logó

Céklás gnocchi petrezselymes mártásban

NS
Céklás gnocchi petrezselymes mártásban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

661
Kalória
15.6g
Fehérje
98.6g
Szénhidrát
22.8g
Zsír
174.8g
Víz
98.8g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2643 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    174.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1193 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1337 micro
Összesen 661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2100.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    394.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    699.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1491 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4774 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5347 micro
Összesen 2643 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

  1. A céklákat és a burgonyákat alaposan átmossuk, majd egy papírtörlővel szárazra töröljük. A sütőt előmelegítjük, és a sütőrácson héjában megsütjük őket. Ezután hűlni hagyjuk, majd az összes burgonyát és céklát lehámozzuk.
  2. A burgonyákat tálba tesszük, és egy villa segítségével szétnyomkodjuk, a céklákat pedig egy nagyobb lyukú reszelőn hozzáreszeljük.
  3. Elkeverjük, csipetnyi sóval ízesítjük, majd hozzáütjük a tojást. Annyi liszttel dolgozzuk össze, amennyit felvesz, és jól gyúrjuk össze.
  4. Ezután lisztezett deszkán formázzunk henger alakú rudacskákat belőle, és éles késsel daraboljuk gnocchi méretűre (kb. 2 cm-es darabokra). Forró, lobogó vízben főzzük őket addig, amíg feljönnek a víz tetejére, majd szedjük ki egy szűrőkanál segítségével.
  5. Egy teflonseprenyőben készítsük el a fűszeres vajat. A petrezselyemzöldet metéljük finomra. A vajat olvasszuk fel a serpenyőben, pároljuk meg benne a felaprított petrezselyemzöldet, majd ebbe forgassuk bele a kifőtt gnocchikat.
  6. Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal, esetleg egy kevés delikáttal meghintve tovább ízesíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A Wellness Café oldalán találtam rá erre a receptre, és azonnal ki kellett próbálnom! Mivel a céklán kívül minden hozzávaló volt itthon, gyorsan elindultam egy cékla-beszerző körútra, és már készült is a gnocchi. Finom vacsora lett belőle. :)

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek