Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás gnocchi petrezselymes mártásban

Céklás gnocchi petrezselymes mártásban
Céklás gnocchi petrezselymes mártásban
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Wellness Café oldalán találtam rá erre a receptre, és azonnal ki kellett próbálnom!
Mivel a céklán kívül minden hozzávaló volt itthon, gyorsan elindultam egy cékla-beszerző körútra, és már készült is a gnocchi.
Finom vacsora lett belőle. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Reszelt sajttal megszórva magában is fogyasztható, de akár pörköltek, szaftos húsok, vagy sült marhahús, sült lazac mellé is kínálhatjuk.
Megjegyzés:
Számoljunk azzal, hogy a céklahámozás és reszelés során szép lila lesz a kezünk, de nincs ok aggodalomra, mert mire összegyúrjuk a liszttel a tésztát, az szépen lehozza a kezünkről a lila színt.
Az eredeti recept csupán 10 dkg lisztet ír, nekem azonban ehhez a cékla- és burgonyamennyiséghez az nagyon kevésnek bizonyult.
Mielőtt nekiállunk a gyúrásnak, készítsük oda az összes többi hozzávalót a kezünk ügyébe, így elkerülhetjük, hogy az egész konyhánk lila színben pompázzon, mire elkészül a gnocchi. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklákat és a burgonyákat alaposan átmossuk, majd egy papírtörlővel szárazra töröljük. A sütőt előmelegítjük, és a sütőrácson héjában megsütjük őket. Ezután hűlni hagyjuk, majd az összes burgonyát és céklát lehámozzuk.
  2. A burgonyákat tálba tesszük, és egy villa segítségével szétnyomkodjuk, a céklákat pedig egy nagyobb lyukú reszelőn hozzáreszeljük.
  3. Elkeverjük, csipetnyi sóval ízesítjük, majd hozzáütjük a tojást. Annyi liszttel dolgozzuk össze, amennyit felvesz, és jól gyúrjuk össze.
  4. Ezután lisztezett deszkán formázzunk henger alakú rudacskákat belőle, és éles késsel daraboljuk gnocchi méretűre (kb. 2 cm-es darabokra). Forró, lobogó vízben főzzük őket addig, amíg feljönnek a víz tetejére, majd szedjük ki egy szűrőkanál segítségével.
  5. Egy teflonseprenyőben készítsük el a fűszeres vajat. A petrezselyemzöldet metéljük finomra. A vajat olvasszuk fel a serpenyőben, pároljuk meg benne a felaprított petrezselyemzöldet, majd ebbe forgassuk bele a kifőtt gnocchikat.
  6. Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal, esetleg egy kevés delikáttal meghintve tovább ízesíthetjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 302
elküldve: 11
receptkönyvben: 337
elkészítve: 8/17
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gnocchi céklából petrezselyemmel,

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzso100
zsuzso100 / zsuzso100 Tue, 2012-03-06 13:44

Mennyi ideig kell sütni a céklát? A krumplinak biztos nem kell sok, de a cékláról hallottam 2 órát is, ezért fura a 45 perc. Köszönöm!

iceflower
iceflower / iceflower Thu, 2012-03-08 21:49

Nem kell túl nagy céklákat választani, amelyik hasonlít a krumplik méretéhez, az teljesen jó. Először én is azt gondoltam, hogy a céklának több idő kell, de megsültek 45 perc alatt.

Pepizso
Pepizso Sun, 2012-01-08 14:17

Nagyon finom lett, nemrég készült el. Nekem kívánkozott hozzá bors is, a vajas petrezselyembe tettem. Köszi!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-11-20 14:33

Imádom!A gnocchi jöhet, cékla jöhet, a színe mennyei,feldob ebben a fura őszben!Köszi,és még céklám is van itthon!!!:-)))Köszi:Éva-Anyóca

661
cékla 4 kis db
burgonya 4 db
finomliszt 40 dkg
0 ízlés szerint
tojás 1 db
vaj 10 dkg
petrezselyem 2 csokor