Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricotta ropogós friss salátával

Ricotta ropogós friss salátával
Ricotta ropogós friss salátával
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiváló alternatíva hús helyett ez a ricotta lepény, amit még egyszerű is elkészíteni.

www.salatazz.hu

hozzávalók / 4 adag

A ricotta ropogóshoz

A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

A ricotta ropogóshoz

  1. A ricottát egy keverőtálba tesszük. Hozzáreszeljük a cheddar sajtot, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a fűszereket és két evőkanál lisztet, majd az egészből egy formázható állagú masszát keverünk.
  2. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd a ricottás keverékből lisztes kézzel lepényeket formázunk, majd beletesszük az olajba, és néhány perc alatt mindkét oldalát barnára pirítjuk.

A salátához

  1. A salátához a keveréket egy tálba szedjük.
  2. Az olívaolajat összekeverjük a citromlével, a fűszerekkel és az aprított bazsalikommal, majd meglocsoljuk vele a salátát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 664
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Eisberg

Mióta szakács: 2015.03.17.
25 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ricotta lepényes saláta, vegyes sali ricottával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

271
ricotta 250 g
cheddar sajt 50 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
salátakeverék 360 g
bazsalikom 0.5 csokor
olívaolaj 3 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
1 csipet
chili 0 ízlés szerint