r
Nosalty Logó

Cukormentes almás morzsás sütemény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukormentes almás morzsás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az omlós tésztához

A morzsa tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 519 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az omlós tésztához

A morzsa tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3110 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az omlós tésztához

A morzsa tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 185 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 519 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    156.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1563.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    962.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 3110 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A morzsa tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Az omlós tésztához a lisztet a vajjal, a tojássárgájával, a vízzel, a csipet sóval és a nyírfacukorral összedolgozzuk. Folpack fóliába csomagoljuk, és min. 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A morzsa tésztához a lisztet a sóval, a vajjal, a tejföllel és a nyírfacukorral egynemű masszává dolgozzuk. Folpack fóliába csomagoljuk, és min. 1 órára a fagyasztóba tesszük, hogy teljesen megdermedjen. (Hogy később le tudjuk majd reszelni.)
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. Citromlével, fahéjjal és szegfűszeggel ízesíjtük, és kis lángon puhára pároljuk (el kell főnie az összes levét). Hűlni hagyjuk.
  4. Egy piteformát kivajazunk.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. Az omlós tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és a formába simítjuk. A tésztának legyen pereme, de ne lógjon túl a formán. Villával megszurkáljuk, és asütőben 10 percig elősütjük.
  7. A morzsatésztát lereszeljük a reszelő nagy lyukú oldalán.
  8. Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, lekenjük kevés tojásfehérjével, és megszórjuk a darált mandulával. Ráhalmozzuk a tölteléket, és megszórjuk a lereszelt morzsával.
  9. Végül a sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A tésztának és a morzsának egyaránt halvány aranybarnának kell lennie.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 29
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21679
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 21.

Ajánló

Aki szereti a gyümölcsös édességeket! Ez a recept jól beilleszthető candida diétába. Ez utóbbi esetben a sima lisztet cseréljük zablisztre vagy teljes kiőrlésű búzalisztre. Az ízélményből ez a változtatás mit sem fog levonni. Azt tapasztaltam, hogy a sütemény másnapra még finomabb lesz, mivel az alma hatására a tészta kellően megpuhul. Frissen a tészta kicsit ropogósabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig irigykedve olvastam az újságokban a különböző morzsás süteményeknek a receptjeit. Sajnos a legtöbbjük rengeteg cukrot tartalmaz, így nem tudtam beilleszteni a candida diétámba. Aztán nemrégiben francia pitét sütöttem, aminek a tésztájába nem kell cukrot tenni, mégis nagyon finom omlós lett. Ez adta az ötletet az alap omlós tésztához. A többi pedig már jött magától. Egyértelmű volt, hogy milyen tölteléket készítek, mivel imádom az almát. A morzsához pedig addig adogattam ezt azt (lisztet, tejfölt, vajat, stb.), amíg egynemű masszává nem állt össze. Hát így született meg ez a recept!

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A morzsa tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek