r
Nosalty Logó

Ribizlis-túrós kalácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Ribizlis-túrós kalácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 668 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 3332 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 244 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1129.6 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 668 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5647.9 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    747 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1450 mg
  • Nátrium
    1863 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.4 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    684 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 3332 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.3 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 244 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
  2. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját.
  3. Alaposan kidagasztjuk.
  4. Meleg, sötét helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  5. Enyhén lisztezett felületen 1cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon át.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A karimákat lekenjük tojássárgájával.

Töltelékhez

  1. A töltelékhez a túrót egy tálban alaposan összetörjük, beletesszük a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a citrom reszelt héját.
  2. Minden kalácska mélyedésébe teszünk 1 púpos tk tölteléket.
  3. A tepsiben hagyjuk még 30 percet kelni.
  4. A ribizliket leszemezzük, megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a vizet, és a túrós töltelékbe nyomkodunk pár szemet.
  5. Előmelegített sütőben 23 perc alatt 180 fokon, hőlégkeveréssel megsütjük.
  6. Porcukorral meghintve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4945
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ribizlis-túrós kalácskák
Andi80_ 380 recept

Az egyik közösségi oldalon egy kedves hölgy ökörszem nevű sütije annyira megtetszett, hogy már akkor tudtam, ezt el kell készítenem. Pár nappal később a saját tésztareceptemből, és a mazsola helyett a kertben szedett ribizlivel meg is leptem vele a családot. Az elnyújtott tésztából 19 db kalácska lett, a szaggatás utáni hulladék tésztát összedolgoztam, elnyújtottam, újraszaggattam, és forró olajban 7 db fánkot sütöttem belőle, mert a nagyobbikom él-hal érte.

Hozzászólások (3)

Éva-Anyóca

Andi! Csodásan ügyes vagy! :D Mentve, csodás, guszta,..köszönöm. Nagyon ügyes vagy! :) Mit gondolsz, majd , talán most már csak jöv?re: eperrel is lehet? Esetleg még idén: málnával, szederrel? Éva-Anyóca

Andi80_

Nagyon szépen köszönöm :-) Kedves Éva-Anyóca, szerintem mindegyikkel nyugodtan elkészíthet?, biztosan fincsi. Nagyon szép hetet kívánok! Andi

Torma

NAGYON guszták Andika!!! Mentettem, T:

Andi80_

Nagyon szépen köszönöm :-)

Wendy

Kedves Andi, Már sokszor készítettem ezt a sütit, a gyerekek nagyon szeretik! Én a kenyérsüt?gépben készítem a tésztáját és szuper lesz az eredmény! Nagyon jó kis recept, köszi! Wendy

Andi80_

Igazán örülök, kedves egészségetekre :-)

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb...

A tök és az uborka keresztezéséből született, ízében kellemesen semleges, nagyszerű alapanyaga húsos és vegetáriánus fogásoknak, könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, viszont vitaminokban gazdag. Van-e még ilyen zöldségfélénk, amelyről gyakorlatilag csak csupa pozitív tulajdonságot tudunk elmondani? A cukkini tényleg a nyár egyik favoritja, imádjuk!