r
Nosalty Logó

Vatruska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Vatruska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Összesen 876 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Összesen 3506 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Összesen 266 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 876 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3908.2 g
  • Cink
    529 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    410 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1526 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598.8 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 3506 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez a túrót villával összenyomkodjuk, majd elkeverjük a vaníliával és a tojássárgájával elkevert cukorral.
  2. Az élesztőt elkeverjük egy kevés liszttel, és hozzáadunk 3 ek meleg tejet. A tejet kb. 40 °C-ra felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojássárgáját, majd az élesztős keveréket és a lisztet is, és tésztává gyúrjuk.
  3. Amikor a tészta már elválik a kezünktől, labdává formázzuk, egy enyhén kiolajozott edénybe tesszük, letakarjuk és melegebb helyen duplájára kelesztjük.
  4. Ezután a tésztából kb. 4 dkg-os labdacsokat formázunk, és 1 órán át tovább kelesztjük.
  5. Ha már megkelt, a labdák belsejébe 3-5 cm-es mélyedést készítünk, majd megtöltjük a túrós töltelékkel, kimagozott meggyel kirakjuk, és a mandulapehellyel megszórjuk. Tojással kenjük meg, vagy tejet keverjünk el kevés tojássárgájával, és azzal kenjük meg. Kelesztjük még egy rövid ideig, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. (Gázsütő 4-es fokozat.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x23
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4302
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vatruska
Zsuzsamama56 321 recept

Az eredeti változat túrósan készül, de én még gazdagabbá tettem meggyel és mandulával. Szláv túrós sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek