r
Nosalty Logó

Ökörszem 3. - meggyes-krémtúrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Ökörszem 3. - meggyes-krémtúrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 927 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5570 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 258 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.2 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 927 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.1 g

Zsír

  • Összesen
    184.9 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8581.1 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    2024 mg
  • Nátrium
    2699 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    795 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    689.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1232 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1659 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 5570 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 258 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a tojássárgákat és a felfutott élesztős tejet.
  3. A tésztát alaposan átgyúrjuk, majd kb. 30 percig kelesztjük. Addig elkészítjük a tölteléket.
  4. A hozzávalókat a meggy kivételével alaposan összekeverjük és hagyjuk egy kicsit állni, hogy a cukor megfelelően elovadjon benne.
  5. A megkelt tésztát a tálból kivéve ismét átgyúrjuk és ízlés szerint 6-7 nagyobb, vagy 10-12 kisebb gombócra szedjük szét.
  6. Kivajazott tepsibe rakjuk a gombócokat, majd a közepétől indulva szétnyomkodjuk úgy, hogy a szélein maradjon egy kis pereme, majd hagyjuk kb. 10 percig kelni. (Figyeljünk rá, hogy a tepsiben még kelnek a kosárkák, tehát ne rakjuk egymáshoz túl közel.)
  7. Ezután a kis kosárkák mélyedéseibe töltjük a cukros túrót, majd mindegyikre teszünk pár szem meggyet és mielőtt a sütőbe tolnánk átkenjük a felvert tojással.
  8. Közepes lángon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17251
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 23.

Ajánló

Az egyik nagy áruházlánc polcán találtam a múltkor dobozos túrót. Már akkor eléggé krémesnek láttam a dobozon keresztül, nem voltam biztos benne, hogy jó lesz. Amikor összekevertem a cukorral és a vaníliával, olyan finom és krémes lett, hogy akár magába, vagy kenyérre kenve is elfogyott volna. Természetesen a receptet el lehet készíteni hagyományos túróval is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a meggy és a túró keverékét, ilyenkor meg főleg, mikor van friss meggy.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek