r
Nosalty Logó

Luca macskája

Csupasüti
Luca macskája
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

264
Kalória
6.8g
Fehérje
41.3g
Szénhidrát
7.4g
Zsír
9.9g
Víz
28.4g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3163 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 264 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1762.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    751 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    495.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    118.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 3163 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 288 kcal

Elkészítés

  1. Kelesztőtálba tesszük a lisztet, a félcsomag szárított élesztőt, cukrot, sót, vajat, krémsajtot.
  2. Kevés tejet (kb 50 ml) felforrósítunk a mikróban, és egy teáskanál sáfrányos szeklicét adunk hozzá, hogy jól kioldódjon a szép sárga színe (természetesen sáfránnyal is készíthetjük, de ez így olcsóbb, és ugyanolyan megfelelő színt ad a sütinknek) ízben nem dominál.
  3. Miután kioldódott a sáfrány színe, beleszűrjük a tejbe, és fokozatosan összedolgozzuk a lisztes keverékkel.
  4. Alaposan kidagasztjuk, lezárjuk, és meleg helyen hagyjuk kelni kb 35-40 percet, amíg a duplájára kel.
  5. Mikor megkelt, egyforma, kb 16 db-ra aprítjuk, ujjnyi vastag, kb 35-40 cm-es hosszúra sodorjuk, és mindegyiket egyenként ellenkező irányban S alakra csavarjuk fel.
  6. Miután felcsavargattuk őket, sütőlapra rendezzük, megkenjük a felvert tojással, és belenyomkodjuk a mazsolákat, vagyis a "szemeket".
  7. Hagyjuk kb 30 percet kelni a sütőlapon. Előmelegített sütőben, az én gázsütőmön 4-es fokozat, kb 180 C-on 15 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Svéd Luca napi finomság, pár éve szerepel nálunk a sütikéim között. Több fázisfotót találtok a csupasuti.blog.hu vagy a csupasuti facebook oldalán.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...