r
Nosalty Logó

Ribizlis túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kovesine
Ribizlis túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1036 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4144 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1040.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    483 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 1036 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.3 g

Zsír

  • Összesen
    228.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4160.7 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1514 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.6 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2019 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1932 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1026 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 4144 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.7 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojáson kívül minden hozzávalóját a tésztának egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva tésztává gyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán 20 cm kerek lapot nyújtunk a tésztából és a piteformát kibéleljük vele. Megszúrkáljuk a tésztát villával és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
  3. A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, (ha szükséges a túrót törjük át szitán) és a tésztára halmozzuk. A sütit előmelegített sütőben kb. 1 óráig sütjük.
  4. Amikor teljesen kihűlt a tészta, a ribizlit eloszlatjuk a tetején, majd a tortazselét a leírás alapján elkészítjük és beborítjuk a gyümölcsöt a zselével.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12083
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlis túrós
kovesine 2 recept

Anyósoméknál mindig én szedem le a ribizlit és most kissé tanácstalan voltam, mit is kezdjek ennyi ribizlivel. Így jött a túrós süti recept, illetve innen Tőletek a fagyi recept, ami nagyon finomra sikeredett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...