Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös túrótorta Bettyke konyhájából

Gyümölcsös túrótorta Bettyke konyhájából
Gyümölcsös túrótorta Bettyke konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy sikert aratott. :)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat verjük fel a cukorral és a citromlével. Forgassuk bele a lisztet, egy csipet sót, a sütőport, és öntsük kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába.
  2. Süssük 40 percig. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd távolítsuk el a karimát, és vízszintesen vágjuk ketté a tésztát.
  3. A krémhez keverjük ki a túrót, a joghurtot, a citrom facsart levét és reszelt héját, valamint a kétféle cukrot, majd forgassuk bele a felvert habtejszínt és a zselatinfixet. A megtisztított epret (vagy más gyümölcsöt) szeleteljük fel, és ezt is adjuk a túrós krémhez.
  4. Kenjük az alsó süteménylapra a krém 2/3-át, és fedjük le a másik lappal. Tegyük a tortát legalább 1 órára a hűtőbe, hogy összeálljon.
  5. Onnan kivéve vonjuk be a maradék krémmel. Osszuk el rajta a felszeletelt epret (vagy más gyümölcsöt), és tapasszuk az oldalára a csokiforgácsot.
  6. Majd az elkészített tortazselével fedjük le, és rakjuk vissza a hűtőbe, hogy ez utóbbi megszilárduljon.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 121
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

epres túrótorta, túrókrémes gyümölcstorta, epres túrós torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

484
tojás 6 db
cukor 250 g
citromlé 4 ek
finomliszt 250 g
1 csipet
sütőpor 0.5 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 csapott ek
tehéntúró 500 g
joghurt 450 g
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 50 g
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 200 ml
zselatinfix 1.5 csomag
eper 200 g
eper 500 g
tortazselé 1 csomag
csokoládéforgács 50 g