Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládéparfé Évi néni konyhájából

Csokoládéparfé Évi néni konyhájából
Csokoládéparfé Évi néni konyhájából
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unokahúgomat vártam vendégségbe, és ezt készítettem desszertnek. Gyorsan elkészíthető finomság. Szemben a fagylalttal, nyugodtan tárolhatjuk a mélyhűtőben, nem lesz kemény, fagyos, hanem mindig könnyen fogyasztható marad.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt habbá verjük.
  2. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a gyümölcscukorral habbá verjük, a sárgáját a mascarponéval és vaníliával krémesre keverjük.
  3. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd összekeverjük a mascarponés krémmel, végül pedig beleforgatjuk a tojáshabot és a tejszínhabot.
  4. Folpackkal bélelt őzgerincformába öntjük, és 3-4 órára mélyhűtőbe tesszük megdermedni.
  • tepsi mérete: 40x12 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 503
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: sorbet, vaníliafagyi, fagyikehely, gyümölcsfagyi, házi fagyi, fagyitorta, karamellfagyi

egyéb elnevezések

tejszínes csoki fagyi, parfé, jeges csoki desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

417
habtejszín 200 ml
tojás 2 db
mascarpone 12 dkg
étcsokoládé 12 dkg
gyümölcscukor 6 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál