r
Nosalty Logó

Ribizlis morzsatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Ribizlis morzsatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 277 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3333 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 277 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7346.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1898 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    3083 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.6 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    969.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1018 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1824 micro
Összesen 3333 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Reszeljük le a zsemlét, és áztassuk a tejben 30 percet.
  2. Közben mossuk meg a ribizlit.
  3. Keverjük habosra a vajat a cukorral.
  4. Válasszuk ketté a tojásokat, és a sárgákat adjuk a vajas-cukorhoz.
  5. Tegyük bele a lereszelt citromhéját, a sütőport és a morzsamasszát is.
  6. Verjük fel keményre a tojások fehérjét, és adagokban dolgozzuk bele a tésztába.
  7. Majd óvatosan keverjük el a ribizlit is benne, de pár szemet, fürtöt hagyjunk ki a díszítésre.
  8. Vajazzunk ki egy kerek tortaformát, tegyük bele a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig.
  9. Ha megsült, hagyjuk még benn a sütőben nyitott ajtónál kb. 10 percet.
  10. Tálaláskor megszórhatjuk (bőven) porcukorral, és díszíthetjük a félretett ribizliszemekkel.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5601
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Ajánló

Ez egy friss, savanykás, üde ízű torta, mely tényleg kitűnően illik a a nyári meleg napokhoz. Én nagyon finom, házi-pékségből származó zsemlemorzsából készítettem. De ha van épp otthon ennyi zsemle, persze lehet reszelgetni is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlis morzsatorta
Vicikó 251 recept

Egy jó vastag szakácskönyvben találtam a receptet, mely azt írja, hogy ez egy német (sváb) specialitás. Ezt írja: - "János napra  a svábok hazalátogatnak szűkebb hazájukba, és ilyenkor a menü elengedhetetlen része a ribizketorta vagy morzsatorta, ahogy egyesek nevezik. Arrafelé ugyanis János nap táján érik be a ribizli." Ja, amúgy így is hívják a ribizlit - Johannisbeeren. Június 24-e Johannistag, amit összekötnek egyben a nyári napfordulóval is, ami június 21. Tüzeket gyújtanak, ünnepelnek stb...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek