r
Nosalty Logó

Ribizlis morzsatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Ribizlis morzsatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7346.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1898 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    3083 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.6 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    969.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1018 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1824 micro
Összesen 3333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Reszeljük le a zsemlét, és áztassuk a tejben 30 percet.
  2. Közben mossuk meg a ribizlit.
  3. Keverjük habosra a vajat a cukorral.
  4. Válasszuk ketté a tojásokat, és a sárgákat adjuk a vajas-cukorhoz.
  5. Tegyük bele a lereszelt citromhéját, a sütőport és a morzsamasszát is.
  6. Verjük fel keményre a tojások fehérjét, és adagokban dolgozzuk bele a tésztába.
  7. Majd óvatosan keverjük el a ribizlit is benne, de pár szemet, fürtöt hagyjunk ki a díszítésre.
  8. Vajazzunk ki egy kerek tortaformát, tegyük bele a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig.
  9. Ha megsült, hagyjuk még benn a sütőben nyitott ajtónál kb. 10 percet.
  10. Tálaláskor megszórhatjuk (bőven) porcukorral, és díszíthetjük a félretett ribizliszemekkel.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5633
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Ajánló

Ez egy friss, savanykás, üde ízű torta, mely tényleg kitűnően illik a a nyári meleg napokhoz. Én nagyon finom, házi-pékségből származó zsemlemorzsából készítettem. De ha van épp otthon ennyi zsemle, persze lehet reszelgetni is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlis morzsatorta
Vicikó 251 recept

Egy jó vastag szakácskönyvben találtam a receptet, mely azt írja, hogy ez egy német (sváb) specialitás. Ezt írja: - "János napra  a svábok hazalátogatnak szűkebb hazájukba, és ilyenkor a menü elengedhetetlen része a ribizketorta vagy morzsatorta, ahogy egyesek nevezik. Arrafelé ugyanis János nap táján érik be a ribizli." Ja, amúgy így is hívják a ribizlit - Johannisbeeren. Június 24-e Johannistag, amit összekötnek egyben a nyári napfordulóval is, ami június 21. Tüzeket gyújtanak, ünnepelnek stb...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...