r
Nosalty Logó

Ribizlis-meggyes amerikai palacsinta

Brigi
Ribizlis-meggyes amerikai palacsinta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

palacsintatészta

meggyes-ribizlis öntet

305
Kalória
10.2g
Fehérje
50g
Szénhidrát
6.8g
Zsír
83.1g
Víz
135g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
28.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

palacsintatészta

meggyes-ribizlis öntet

Összesen 305 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

palacsintatészta

meggyes-ribizlis öntet

Összesen 1221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

palacsintatészta

meggyes-ribizlis öntet

Összesen 150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 305 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1290.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    199.8 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    332.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 1221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

palacsintatészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport. Ha túl sűrűnek tűnik, kevés vízzel hígíthatjuk, sűrűbb masszát kell kapnunk a normál palacsintáénál, de a piskótatésztánál pedig hígabbat. Ha az alapmassza megfelelő sűrűségű, akkor óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. Kiolajozott palacsintasütőbe merőkanalazzuk, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  4. A kimagozott meggyet a ribizlivel egy edényben feltesszük főni, ha kevés levet eresztett, hozzáadjuk a cukrot.
  5. A zselatinport egy kevés vízzel elkeverjük, a gyümölcshöz adjuk, és újra felforraljuk (attól függően, hogy milyen zselatint használunk, mert van, amit nem szabad forralni, de ez a csomagoláson megtalálható).
  6. Ha a gyümölcsöntet kicsit hűlt, akkor a palacsintára szedünk belőle, tálaláskor egy kevés tejszínhabbal díszíthetjük, vagy akár vaníliás porcukorral megszórhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Kevés megmaradt nyári gyümölcsből szerettem volna gyors desszertet készíteni. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek