Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis mascarpone torta

Ribizlis mascarpone torta
Ribizlis mascarpone torta
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát egy nagyon kedves barátomnak sütöttem, és hatalmas sikere volt! :)

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A ribizlis réteghez

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukor 1/3-ával. A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük, majd alaposan belekeverjük a liszt felét és a sütőport, hozzáadjuk a felvert fehérjét, a citrom héjat és a többi lisztet.
  2. Óvatosan összedolgozzuk, és vajazott, lisztezett formába öntjük.
  3. Közben elkészítjük a ribizlis tölteléket. A ribizlit a vízzel, a citromlével és a cukorral felforraljuk, és besűrítjük a pudingporral. Hagyjuk kihűlni.
  4. Krémhez a mascarpone-t elkeverjük a cukorral, a citromlével és a felvert tejszínnel, majd a főzés nélküli pudingot elkezdjük apránként adagoni, és keverőgéppel jól kikeverjük. Addig adagoljuk a pudingot, amíg a krém kellő keménységű lesz.
  5. Ha a piskóta kihűlt, három részte vágjuk. Először az alsó részt megkenjük a ribizlitöltelékkel, majd rásimítjuk a krémet. Ugyanígy a következő rétegnél.
  6. A torta külsejét is bevonjuk vékonyan a krémmel, oldalát vékonyan a tejszínhabbal is, és körberakjuk a babapiskótával. Utána a tetejére jön a felvert tejszín és a gyümölcsök.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 825
elküldve: 4
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Ritka

Mióta szakács: 2011.04.30.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlis-szedres krémtorta, mascarpone-s ribizlitorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1793
tojás 8 db
finomliszt 8 evőkanál
cukor 8 ek
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
piros ribizli 40 dkg
víz 3 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
cukor 15 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
mascarpone 50 dkg
habtejszín 2 dl
porcukor 15 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
vaníliás pudingpor 1 tasak
habtejszín 2 dl
babapiskóta 27 db
piros ribizli 10 dkg
szeder 5 dkg