Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis lepény

Ribizlis lepény
Ribizlis lepény
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család régóta imádja a meggyes lepényt. Origináltan ez a recept is annak készült. Azonban a szükség nagy Úr. Éhezett a párom egy kis édességre, de meggy biza nem leledzett a mélyhűtőben így télvíz idején. Viszont megtaláltam a féltve őrzött ribizlimet, amit még nagy gonddal mentettem le a bokorról nyáron. Továbbá találtam a hűtőben egy bontott barackkonzervet is, ez se veszhet kárba... Összeütöttem ezt a gyors süteményt, és olyan jól sikerült, hogy azóta mindig így rendelik! :) A sütemény édes, a gyümölcs kesernyés, a barack puding szerű ízt kölcsönöz. Isteni együtt! :) Általában fagyasztott gyümölcsből készítem, de frissből is szuper.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 tojássárgáját különválasztjuk a fehérjétől 2 külön tálba. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A 4 tojássárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral és a vajjal/margarinnal habosra verjük. Majd hozzákeverjük a tejfölt, és ezzel is jól összedolgozzuk.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáöntjük a tojássárgájás krémhez, és jól összekeverjük, hogy ne maradjon csomós.
  4. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét a krémhez. (A lényeg az, hogy mindig egy irányba, óvatosan keverjük.)
  5. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, elegyengetjük.
  6. A ribizlire szórunk egy kis lisztet, és összekeverjük (ez segít majd, hogy ne süllyedjen le teljesen az aljára a tésztának a gyümölcs.) Majd rászórjuk a tészta tetejére. A barackot apró darabokra vágjuk, és a szabad tésztaterületekre benyomjuk. (Azért szeretem a barackot ebbe a sütibe, mert ha megsül, valamiért olyan íze van, mint a vaníliapudingnak.)
  7. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon aranybarnára sütjük, kb. 30-40 perc alatt.
  8. Ha kész, meghintjük porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x45 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 088
elküldve: 6
receptkönyvben: 61
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

DDalma

Mióta szakács: 2013.01.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lepény ribizlivel, ribizlis sütemény, ribizlis barackos lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

383
tojás 4 db
porcukor 250 g
finomliszt 250 g
vaj 50 g
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
tejföl 175 g
piros ribizli 200 g
őszibarack 1 közepes db