r
Nosalty Logó

Ribizlis lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DDalma
Ribizlis lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 384 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3064 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 236 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 384 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4994.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1293 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    2099 mg
  • Nátrium
    1291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.8 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1229 micro
Összesen 3064 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 4 tojássárgáját különválasztjuka fehérjétől 2 külön tálba. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A 4 tojássárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral és a vajjal/margarinnal habosra verjük. Majd hozzákeverjüka tejfölt, és ezzel is jól összedolgozzuk.
  3. A lisztet összekeverjüka sütőporral, majd hozzáöntjüka tojássárgájás krémhez, és jól összekeverjük, hogy ne maradjon csomós.
  4. Végül óvatosan hozzákeverjüka tojásfehérjét a krémhez. (A lényeg az, hogy mindig egy irányba, óvatosan keverjük.)
  5. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, elegyengetjük.
  6. A ribizlireszórunk egy kis lisztet, és összekeverjük(ez segít majd, hogy ne süllyedjen le teljesen az aljára a tésztának a gyümölcs.) Majd rászórjuka tészta tetejére. A barackot apró darabokra vágjuk,és a szabad tésztaterületekre benyomjuk. (Azért szeretem a barackot ebbe a sütibe, mert ha megsül, valamiért olyan íze van, mint a vaníliapudingnak.)
  7. Előmelegített sütőbenkb. 180 fokonaranybarnára sütjük,kb. 30-40 perc alatt.
  8. Ha kész, meghintjükporcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x45
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3478
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 13.

Receptkategóriák

Ribizlis lepény
DDalma 4 recept

A család régóta imádja a meggyes lepényt. Origináltan ez a recept is annak készült. Azonban a szükség nagy Úr. Éhezett a párom egy kis édességre, de meggy biza nem leledzett a mélyhűtőben így télvíz idején. Viszont megtaláltam a féltve őrzött ribizlimet, amit még nagy gonddal mentettem le a bokorról nyáron. Továbbá találtam a hűtőben egy bontott barackkonzervet is, ez se veszhet kárba... Összeütöttem ezt a gyors süteményt, és olyan jól sikerült, hogy azóta mindig így rendelik! :) A sütemény édes, a gyümölcs kesernyés, a barack puding szerű ízt kölcsönöz. Isteni együtt! :) Általában fagyasztott gyümölcsből készítem, de frissből is szuper.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek