Nosalty Logó

Bevált meggyes kevert süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Belvedere
Bevált meggyes kevert süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 669 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5339 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 279 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 669 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5071.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1426 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    2001 mg
  • Nátrium
    1281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    728.2 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1961 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1926 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 5339 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 279 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Legelső mozdulatunk az alapaanyagok kikészítése után, hogy kikenjük és belisztezzük a sütőformát. (Sokan elhanyagolják ezt a nagyon is fontos lépést, aztán pedig panaszkodnak, hogy ők nem tudnak sütni.)
  2. Alaposan vajazzunk minden centimétert, a széleket, a sarkokat, az íveket, majd több lépcsőben lisztezzünk. (Én a csap felett szórós-döntögetős- ütögetős-még egy kicsit szórós-megint döntögetős-alaposan kiütögetős verziót szeretem, és sosem csalódtam.) Ha elkészült a sütőforma, betesszük a hűtőbe. (Jót tesz a vajnak az a kis összedermedés a liszttel.)
  3. Ezt a nagyon egyszerű, többeken tesztelt sütit úgy készítjük, mint a muffint: azaz külön készítjük elő a száraz anyagokat, és külön a nedves anyagokat. (Mindig a nedvessel kezdem, de ez az én metódusom. Nedveséknek nagyobb tálat válasszunk, mert a vegyítéskor a száraz kerül a nedvesbe, nem pedig fordítva.)
  4. A vajat feldaraboljuk és mikróban megmelegítjük, max 10 mp-ig 1000 watton. (Épp annyira legyen meleg, hogy kevergetve a maga hőjétől elolvadjon az egész.) A tejet nem langyítjuk, beleütjük a tojást és elkeverjük. (Apropó: kézihabverővel dolgozom.) Amikor kellően kihűlt a vaj, keverhetjük a tejes tojáshoz.
  5. Következnek szárazék: lisztet a sütőporral jól elkeverjük, cukrozunk (mindkettővel), a szokásos csipet só is bekerül a tálba, és az egészet alaposan átkeverjük.
  6. Vesszük a közepesszövésű szűrőt, és adagonként beleszitáljuk a nedvestálba a teljes száraz mennyiséget. Minden egyes adag után alaposan elkeverjük a tésztát. (A hideg vízre akkor van szükség, ha liszt nagyon bekeményítené a masszát. Ma már nagyon sokféle, de sajnos sokszor elég rossz minőségű lisztet lehet kapni -hiába van ráírva a BL55-, ezért kell bekészülni a vízzel, azzal lehet nyugodta lazítani.) De maximum 1-1,5 decinyit használjunk, ha még mindig nem tetszik a tészta állaga, akkor tejjel higítsuk tovább -a végtelenségig ezzel sem lehet.
  7. A meggyet kétféleképpen is hozzáadhatjuk: vagy lisztezve belekeverjük a masszába, vagy a formába öntés után helyezzük a tészta tejerére (lesüllyed, nyugi). Mindenesetre vagy így, vagy úgy, de kerüljön a meggy a tészába, majd az egész a sütőbe. 200 fokra felmelegített, majd 120 fokra visszavett sütőbe toljuk a kicsikét egy fél órára, majd 150 fokra emelve a hőfokot szép aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 55775
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 20.

Ajánló

Sütöttem már őzgerincben, szívalakúban, köralakúban, egyszerű tepsiben is. Mérettől függően kicsit magasabb, vagy laposabb lesz. Lehet többszörözni a mennyiségeket, tehát ha hadsereget kell meggyes keverttel ellátni, akkor az sem akadály.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Belvedere 23 recept

A történet: Anyukámnak otthon egy 30 éves, mindent látott sütője van, és nagyon ritka az, amikor úgy érzi, hogy képes volna egy süteményt megsütni. Ki kellett kísérletezni, hogy a kevert sütiket miképp hajlandó tökéletesen megsülve, de nem megégetve sütni. A muffinok mindig nagyon tutik lettek, és reméltem, hogy egyben sült muffinként működhet a kevert tészta sütés is. Sikerült becsapni a sütőt. Ezzel az elektromos sütővel még barátkozom, de ez a fajta süti már vizsgázott benne, és ugyanolyan jól sikerül, mint otthon. :)

Hozzászólások

zafirov

Bocsika de egy tepsi kikenéshez nem kell ekkora faxni. Szinte bármilyen süteményt el lehet készíteni süt?papírral bélelt formában. El?nye, hogy szinte mosogatni sem kell utána és kisebb az esély arra, odakozmál a süti, vagy a hús /mert az alá is jó/.

Belvedere

Ahogy gondolod. Ezt a módszert egy ma már 83 éves hölgyt?l tanultam. A nagymamámtól. Van, hogy süt?papírt használok, s?t, van, hogy szilikonformát. Én is a XXI.-dik században élek. :)

arkantak

Én a kiken?s/szórogatós változatra szavazok. nagyon szeretem amikor a széle odapirul kicsit :) Anyum kicsit jobban ad a küls?ségekre és a pirult sütiszélket mindíg levágja, hogy a szeletek tökéletesek legyenek. Aztán ezeket a széleket egy kehelyben mindíg újrakreálja gyümölccsel és édes mártásokkal.

Boribon

Szia, az en sutom, bar nem 30 eves, hasonloan szeszelyes, ezert kiprobalom a receptedet. Ez mekkora tepsihez kell, mert a fel kg liszt nagyon soknak tunik. En nagy csapatra fogok sutni, ugyhogy nem banom, ha sok..:-) Ja, megy egy aprosag: a kepen levo suti tesztajahoz te belekeverted a meggyet vagy csak raszortad? Pont jonak tunik, se nem az aljan van, se nem csak a tetejen. Koszi a valaszt!

Belvedere

Szia, én rá szoktam szórni. Így lehet szabályozni, hogy mindenhol egyformán legyen meggy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek