r
Nosalty Logó

Bevált meggyes kevert süti

Belvedere
Bevált meggyes kevert süti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

669
Kalória
9.6g
Fehérje
91g
Szénhidrát
29.3g
Zsír
34.8g
Víz
116g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
34.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5071.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1426 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    2001 mg
  • Nátrium
    1281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    728.2 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1961 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1926 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 5339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

  1. Legelső mozdulatunk az alapaanyagok kikészítése után, hogy kikenjük és belisztezzük a sütőformát. (Sokan elhanyagolják ezt a nagyon is fontos lépést, aztán pedig panaszkodnak, hogy ők nem tudnak sütni.)
  2. Alaposan vajazzunk minden centimétert, a széleket, a sarkokat, az íveket, majd több lépcsőben lisztezzünk. (Én a csap felett szórós-döntögetős- ütögetős-még egy kicsit szórós-megint döntögetős-alaposan kiütögetős verziót szeretem, és sosem csalódtam.) Ha elkészült a sütőforma, betesszük a hűtőbe. (Jót tesz a vajnak az a kis összedermedés a liszttel.)
  3. Ezt a nagyon egyszerű, többeken tesztelt sütit úgy készítjük, mint a muffint: azaz külön készítjük elő a száraz anyagokat, és külön a nedves anyagokat. (Mindig a nedvessel kezdem, de ez az én metódusom. Nedveséknek nagyobb tálat válasszunk, mert a vegyítéskor a száraz kerül a nedvesbe, nem pedig fordítva.)
  4. A vajat feldaraboljuk és mikróban megmelegítjük, max 10 mp-ig 1000 watton. (Épp annyira legyen meleg, hogy kevergetve a maga hőjétől elolvadjon az egész.) A tejet nem langyítjuk, beleütjük a tojást és elkeverjük. (Apropó: kézihabverővel dolgozom.) Amikor kellően kihűlt a vaj, keverhetjük a tejes tojáshoz.
  5. Következnek szárazék: lisztet a sütőporral jól elkeverjük, cukrozunk (mindkettővel), a szokásos csipet só is bekerül a tálba, és az egészet alaposan átkeverjük.
  6. Vesszük a közepesszövésű szűrőt, és adagonként beleszitáljuk a nedvestálba a teljes száraz mennyiséget. Minden egyes adag után alaposan elkeverjük a tésztát. (A hideg vízre akkor van szükség, ha liszt nagyon bekeményítené a masszát. Ma már nagyon sokféle, de sajnos sokszor elég rossz minőségű lisztet lehet kapni -hiába van ráírva a BL55-, ezért kell bekészülni a vízzel, azzal lehet nyugodta lazítani.) De maximum 1-1,5 decinyit használjunk, ha még mindig nem tetszik a tészta állaga, akkor tejjel higítsuk tovább -a végtelenségig ezzel sem lehet.
  7. A meggyet kétféleképpen is hozzáadhatjuk: vagy lisztezve belekeverjük a masszába, vagy a formába öntés után helyezzük a tészta tejerére (lesüllyed, nyugi). Mindenesetre vagy így, vagy úgy, de kerüljön a meggy a tészába, majd az egész a sütőbe. 200 fokra felmelegített, majd 120 fokra visszavett sütőbe toljuk a kicsikét egy fél órára, majd 150 fokra emelve a hőfokot szép aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A történet: Anyukámnak otthon egy 30 éves, mindent látott sütője van, és nagyon ritka az, amikor úgy érzi, hogy képes volna egy süteményt megsütni. Ki kellett kísérletezni, hogy a kevert sütiket miképp hajlandó tökéletesen megsülve, de nem megégetve sütni. A muffinok mindig nagyon tutik lettek, és reméltem, hogy egyben sült muffinként működhet a kevert tészta sütés is. Sikerült becsapni a sütőt. Ezzel az elektromos sütővel még barátkozom, de ez a fajta süti már vizsgázott benne, és ugyanolyan jól sikerül, mint otthon. :)

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...