Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres piskóta 2.

Epres piskóta 2.
Epres piskóta 2.
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi barátném receptje, eperszezonra átformálva. Bármilyen gyümölcskombinációval, ízlés szerint. Tejérzékenyeknek is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat/margarint a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük.
  2. A száraz anyagokat: liszt-sütőpor-vaníliás cukor, összekeverjük.
  3. Jöhet hozzá a folyadék, tej/ víz (nekem vízzel jobban ízlik, rusztikusabb).
  4. A két masszát összekeverjük, simára dolgozzuk.
  5. Vajazott-lisztezett tepsibe öntjük (minél vékonyabb és minél több a gyümölcs, annál finomabb :).
  6. Teleszórjuk eperrel (+ ízlés szerint) és cseresznyével.
  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 20×30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 15 935
elküldve: 7
receptkönyvben: 301
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

tenger

Mióta szakács: 2011.02.27.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres-cseresznyés süti, piskóta gyümölcsösen

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cheburashka
Cheburashka Sat, 2017-06-17 12:36

Nagyon szuper recept :) Én mindennek a felét vettem és 18 centis kör alakú tortaformában sütötem.

Laura12
Laura12 Sun, 2015-05-24 14:02

Kicsit átvariáltam! A fehér liszt felét graham liszttel helyettesítettem, a cukor felét nádcukorral, a másik felét xilittel helyettesítettem, és rengeteeeg cseresznyét raktam bele, eper még kimaradt :) Nagyon megijedtem, mert kikevertem a piskótát, beleöntöttem a tepsibe, és olyan vékony lett, azt hittem ebből valami keksz lesz, mert elfolyatni alig tudtam. de jó magas, 3-4 cm-es lett, és mennyei ízt ad neki a nádcukor, köszönöm a receptet, mindenkinek ízlett (még annak is, aki nem nagyon szereti a diétás ételeket)! :) szép napot!

tenger
tenger / tenger Fri, 2013-07-19 20:25

Nagyon örülök, hogy ízlik! Barátnőmnek továbbítom a dícséretet, köszi. :-)

sonja17
sonja / sonja17 Sun, 2013-07-07 08:01

Ezt a receptet vártam èvekig.Isteni.Nem kell külön a tojàsfehèrjèt felverni,sima ügy.
Legalább 6szor elkèszitettem màr mindig nagyon finom.köszönöm a receptet.

EszterHun
EszterHun Mon, 2011-06-13 20:24

Épp most lett kész, ribizli és meggy vendégszereplésével készítettem. Kb. 15 perccel előbb ki kellett vennem a sütőből, tökéletes lett! Köszönöm szépen a receptet, pont ilyenre vágytam ma!

Üdv,

Eszter

557
vaj 5 dkg
porcukor 12 dkg
tojás 2 db
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tej 1.5 dl
eper 25 dkg
cseresznye 25 dkg