r
Nosalty Logó

Ribizlis krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Ribizlis krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tésztához

Pudingos krémhez

Tejszínes krémhez

Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tésztához

Pudingos krémhez

Tejszínes krémhez

Összesen 4135 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tésztához

Pudingos krémhez

Tejszínes krémhez

Összesen 295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    294 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.9 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1717 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 4135 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Pudingos krémhez

Tejszínes krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A kész tésztát óvatosan kitekerjük, majd keresztben kettévágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen, előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük a két lapot.
  2. A pudingot csomómentesre keverjük a tojással és a vaníliás cukros tejjel, majd felfőzzük, hagyjuk kihűlni.
  3. A vajat vagy margarint habosra keverjük az ízlés szerinti porcukorral, beledolgozzuk a ribizlilekvárt, majd még tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, a habfixálóval, majd óvatosan belekeverjük a ribizliszemeket úgy, hogy össze ne törjenek.
  5. Az egyik tésztalapra rákenjük a pudingos krémet, ennek tetejére a tejszínhabos krémet, majd az egészet lefedjük a második lappal.
  6. 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  7. Kockákra vágva, a tetejét porcukorral meghintve szervírozzuk.
  8. A tetejét díszíthetjük ribizliszemekkel vagy kis ribizli fürtökkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1882
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A porcukor mennyisége ízlés szerint adagolható. Mi nem szeretjük a túl édes krémeket.

Hozzávalók

Tésztához

Pudingos krémhez

Tejszínes krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!