Ribizlis-habos-puncsos szelet
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
12g tojássárgája39 kcal
-
10g tej6 kcal
A töltelékhez
-
40g háztartási keksz168 kcal
-
50g tej28 kcal
-
10g rum23 kcal
-
10g szörp30 kcal
-
16g eperdzsem44 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
14 kcal
-
20g piros ribizli11 kcal
A tetejére
-
24g tojásfehérje12 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
60g piros ribizli33 kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
50g tej28 kcal
A töltelékhez
-
200g háztartási keksz838 kcal
-
250g tej140 kcal
-
50g rum116 kcal
-
50g szörp152 kcal
-
80g eperdzsem222 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
68 kcal
-
100g piros ribizli55 kcal
A tetejére
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
300g piros ribizli165 kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
20.4g finomliszt74 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
6.1g margarin44 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
2g tej1 kcal
A töltelékhez
-
8.2g háztartási keksz34 kcal
-
10.2g tej6 kcal
-
2g rum5 kcal
-
2g szörp6 kcal
-
3.3g eperdzsem9 kcal
-
4.1g margarin29 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
4.1g piros ribizli2 kcal
A tetejére
-
4.9g tojásfehérje3 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
12.2g piros ribizli7 kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 49.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1316.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 481 mg
-
Nátrium 396 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225.3 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 125.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 457 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 429 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 113.3 g
Zsír
-
Összesen 245.8 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6580.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 238 mg
-
Kálcium 1582 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 342 mg
-
Foszfor 2405 mg
-
Nátrium 1980 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1126.7 g
-
Cukor 555 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 625.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2284 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 278 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 618 mg
-
Retinol - A vitamin: 2143 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1676 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 942 micro
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
15 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
-
15 dkg margarin
-
3 db tojássárgája
A töltelékhez
-
20 dkg háztartási keksz
-
2.5 dl tej
-
0.5 dl rum
-
4 ek eperdzsem
-
10 dkg margarin
-
10 dkg porcukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg piros ribizli
A tetejére
-
3 db tojásfehérje
-
15 dkg cukor
-
30 dkg piros ribizli
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és egyenként lapokat sütünk belőle (kb. 34x23 cm-es téglalapokat).
- Ha kisültek és kihűltek, a legcsúnyábbikat összetörjük, egy tálba tesszük. A kekszet is apróra tördeljük, azt is beletesszük.
- A tejet egy kicsit megmelegítjük, majd a tésztás-kekszes törmelékre öntjük a rummal és a szörppel együtt. Kicsit állni hagyjuk, majd kézzel alaposan szétmorzsoljuk. Ha nincsenek már kemény darabok benne, akkor a dzsemet is belekeverjük.
- A margarint kihabosítjuk a porcukorral és a kakaóval, majd apránként a kekszes-tésztás masszát is beledolgozzuk. (Először robotgéppel, majd kézi erővel.) Végül a ribizliszemeket már csak óvatosan fakanállal forgatjuk bele.
- Ezt a krémet kenjük a két lap közé. A felső lapot kicsit lenyomkodjuk.
- A tojásfehérjéket a cukorral jó kemény habbá verjük gőz fölött.
- Miután levettük, a ribizlit beleforgatjuk, a habot a süti tetejére simítjuk.
- Végül olvasztott csokival szépen becsíkozzuk, majd legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9652
- Feltöltés dátuma: 2012. július 06.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a finom édes és a kellemes savanykás-gyümölcsös ízek találkozását, és valami istenien finom hűsítő édességre vágyik a meleg nyári napokon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A család nálunk nem nagyon szereti a ribizlit. Próbálkoztunk mindenfélével, dzsemmel, zselével, szörppel, de valahogy sosem fogyott egyik se... Frissen eleszegetünk ugyan pár szemet, de a bokron még most is ott árválkodott a sok szép gyümölcs. Így gondoltam, hogy valami süteménybe kellene tenni. Keresgéltem recepteket, de egyik se tetszett. Így alkottam egyet. Az alap a Kata-szelet volt, ahhoz hasonló ez a süti, csak éppen ribizlis. És nagyon finom lett! Az édes hab és a savanykás ribizli, na meg a puncsos töltelék nagyon jól kiegészítik egymást. A nagy melegben, a hideg hűtőből kiszedve igazi kincs egy ilyen sütike! :) Úgy érzem, ez bevált süti lesz nálunk ilyenkor ribizli időszakban.