Nosalty Logó

Kata szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Ezen a képen: Kata szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 720 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8627 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 368 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 720 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113 g

Zsír

  • Összesen
    382.5 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6412 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    1568 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2611 mg
  • Nátrium
    1484 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1184.6 g
  • Cukor
    673 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1673 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    358 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    864 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1639 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 8627 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 368 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle.
  2. Egy lapot még melegen összemorzsolunk.2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd ezzel lelocsoljuk az összemorzsolt linzertésztát. Hozzákeverjük a baracklekvárt is.
  3. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóval.
  4. A tésztás és a vajas keveréket egyneművé keverjük, és megtöltjük vele a süteményt.
  5. 4 tojásfehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. Apránként hozzáverjük a porcukrot is. Ha már jó kemény a hab, gőz fölött verjük tovább addig, amíg a hab szinte megfő a tálban. Ez nálam kb. 25-30 perc.
  6. Rásimítjuk a süti tetejére a kemény habot, majd tortaspaklival elegyengetjük a tetejét.
  7. Másnap a legfinomabb, addigra a linzer kissé megpuhul.
  8. Vizes késsel szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40X40
  • Sűtés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 194
  • 7 napos nézettség: 967
  • Össznézettség: 581371
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ma reggelre vastag hótakaró borította a kertet, csillogott a napfényben a sok kis hókristály. Ilyenkor mindig Anyukám süteménye jut eszembe, amivel minden nagyobb ünnepen megörvendeztetett bennünket. A Kata szelet volt ez a sütemény, aminek a tetején ugyanúgy csillogott a fehér habréteg, mint a vastag hótakaró a házakon és a kerteken.

Hozzászólások

NapsütötteVidékünkön

Szia! Hát ez Isteni finom. És az ajánlás is ideális. Köszönöm ezt a finom receptet! M?vészúr Napsütötte Vidékünkön

Bjkata

Bocsi! Rossz helyre írtam a választ! Kata

Csiki Piroska

Kedves Kata! Gratulálok, nagyon szép a sütid, a fotó, a hab... Minden tökéletes. Piroska

Bjkata

Kedves Piroska! Köszönöm a dicséretet! Nagyon jól estek a kedves szavaid! Kata

Bjkata

Kedves M?vészúr! Nagyon szívesen! Kata

scarlett69

Ismerem és szeretem ezt a sütit, nagyon szuper lett a kép!!! Áááá, megkívántam :D

Bjkata

:)

Marika nagyi

Ezt a sütit 40 éve sütöttem el?ször, aztán kés?bb megfelejtkeztem róla. Karácsonykor jutott újra eszembe, tudtam,hogy ez mindenkinek ízleni fog. Örülök, hogy másnak is esszébe jutott. Csak gratulálni tudok a szépségéhez, nagyon jól sikerült. Marika mama.

Bjkata

Kedves Marika mama! Igen, sokan ismerik és szeretik ezt a sütit, én is több, mint 40 éve ismerem! Remélem, hogy azok is kipróbálják ezt a receptet, akik eddig még nem kóstolták a Kata szeletet! Üdvözlettel: Kata

Törölt felhasználó

Nagymamám sütötte annak idején.Szerencsére átadta nekem a receptet,azóta anyósomnál is sikert arattam vele.

Kif Lee

Nagyon gusztusos és irtó szép, tuti, hogy finom is nagyon; ügyes vagy:) Judit

Bjkata

Köszönöm, Judit! :)

Éva-Anyóca

Micsoda szép , guszta süti, a szeletelésed mesés, a süti fantasztikus, köszönöm a receptet! :-D Éva-Anyóca

Bjkata

Kedves Éva! Vizes késsel bármilyen habos sütit könnyen és szépen lehet szeletelni, tehát a szép szeletelés igazából nem az én érdemem, hanem a vízé! :)) Üdv: Kata

Éva-Anyóca

Kata! Igen, oké, a vizes kés,...:-) De az összes többi igenis a tiéd! :-) Amint tudom, próbálom, ha elkészült, megírom,....lehet jeles alkalom lesz, szülinap, névnap, na és a húsvét!!...még nem tudom, itt lesz a tavasz, sorakozni fognak újra az alkalmak...:-) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Én is ismertem ez alapján kívántam meg( jó, hogy volt itthon szójatej...:) ), és most meg is csináltuk anyukámmal, elnapolva a sült tököt....A mi ( nagyi) receptes könyvünkben Katóka szelet néven szerepel amúgy :P

Roni

Gyermekkorom sütije :) Azt hiszem torta formájában megsütöm a nagylányom 15. szülinapjára -torta ötletelés ügyben bogarásztam most is - szerintem igazi tortás lesz :) Nyami!

bubuka86

végre megtaláltam, :))) gyermekkoromban a nagymamám sütötte mindig kasrácsonykor és húsvétkor, mióta ? már nincs, és sajnos a receptet nem találtam meg, azóta ezt keresem mindenhol, valószin? fejb?l tudta már a receptet, köszönöm, holnap ki is próbálom, és húsvétkor biztos ott lesz az asztalon.

Bjkata

Kedves Bubuka! Örülök, hogy nem csak bennem ébreszt szép emlékeket ez a sütemény! Kívánok Neked és a családodnak boldog húsvéti ünnepeket! Kata

bubuka86

Köszönöm, és viszont :) A süti elkészült mindenki szerint isteni finom lett, nekem valahogy mégis más volt a régi gyermekkori nagyis süti :)))

Bjkata

Már én is tapasztaltam, hogy ugyanabból a receptb?l sem lesz egyforma a végeredmény, én például az Anyukám receptje alapján sütöm, mégis kicsit más, ahogy ? készíti. A Te nagyid sütije pedig ráadásul még lehet, hogy más recept, más arányok alapján készült. A nagyi nélkül a süti sem lesz már ugyanolyan, hiába is szeretnénk visszahozni a régi ízeket, érzéseket, hangulatokat...:(

Törölt felhasználó

Nagyon szep a sutid,azt tudom,hogy nagyon finom en is sokszor elkeszitem mivel rendelesre is szoktam sutemenyeket kesziteni es ez nagyon kapos. Nekem a lapok vekonyabbak es vastagabb a krem benne, a tetejen a hab is vekony,erre meg szoktam egy kis csokit csurgatni es gyorsan fogvajoval osszehuzom,igy szep marvanyos lesz a teteje. Egyet hianyoltam,hogy a hab nem volt fenyes rajta,vagy csak a kepen nem latszik,de en mindig teszek bele egy csepp ecetet es szep fenyes lesz. Ez csak egy tipp volt,de nagyon ugyes voltal. Ide teszem a facebook-oldalamra feltoltott fenykepet,nezd meg ha kedved van. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=388172804612706&set=pb.100002599701785.-2207520000.1363462533&type=3&src=http%3A%2F%2Fsphotos-e.ak.fbcdn.net%2Fhphotos-ak-frc1%2F842945_388172804612706_358182360_o.jpg&smallsrc=http%3A%2F%2Fsphotos-e.ak.fbcdn.net%2Fhphotos-ak-snc7%2F394776_388172804612706_358182360_n.jpg&size=1240%2C1754 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=406154786147841&set=pb.100002599701785.-2207520000.1363462533&type=3&src=http%3A%2F%2Fsphotos-h.ak.fbcdn.net%2Fhphotos-ak-ash3%2F75572_406154786147841_2055777725_n.jpg&size=816%2C624

Törölt felhasználó

Húsvétra kerestem valami újdonságot,és már meg is találtam,köszi Kata!!!Meg sütöm,tuti siker!!!!:)

Bjkata

Szívesen! Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok! Kata

Törölt felhasználó

Szuper a süti és a recept is! Köszönjük!

Bjkata

Nagyon szívesen! Kellemes húsvéti ünnepeket! :) Kata

Törölt felhasználó

Fontos g?z fölött verni tovább? ha igen akkor úgy megfelel,h egy fazékba felteszek vizet forrni és ráteszem a müanyag edényem amibe felvertem a fehérjét és igy is verem tovább a géppel.Elég gyakran sütök..mindig sikerülnek a sütik..és ma ezt a receptet szemeltem ki :) remélem nem csalódok :P

Bjkata

Kedves Jeanette! Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de csak most olvastam a kérdésedet! A m?anyag edény helyett inkább fém, porcelán vagy kerámia tálat javasolok, mert sokáig kell a forró fazékon csücsülnie a habos edénynek. :) Remélem, még nem késtem el nagyon a válasszal! Kata

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek