r
Nosalty Logó

Muki torta- Dunahullám 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
loncsi
Muki torta- Dunahullám 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 585 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 7017 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 297 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 585 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    351.7 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4676.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1679 mg
  • Nátrium
    1099 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    900.5 g
  • Cukor
    591 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 7017 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 297 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. A puha vajat, 4 tojássárgáját, 25 dkg porcukrot pici sóval jó habosra kikeverjük.
  3. Hozzáadjuk a tejet, a lisztet, sütőport, csipet sót, és alaposan elkeverjük.
  4. Végén óvatosan belekeverjük a keményre vert tojásfehérjét.
  5. Sütőpapírt fogatunk egy kerek tortaforma aljára, és alaposan bevajazzuk, ügyelve arra, hogy a tortaforma szélére is kerüljön ujjnyi magasságban.
  6. A tészta felét különszedjük.
  7. A tészta másik felébe 2 ek kakaóport keverünk.
  8. A kakaóporos tésztát öntjük a tortaforma aljára, erre öntjük a fehér tésztát.
  9. A tészta tetejére nyomkodjuk a meggyeket.
  10. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  11. A formában hagyjuk kihűlni.
  12. A krém elkészítése:
  13. A vaníliás pudingport 3,5 dl tejjel sűrűre felfőzzük.
  14. A vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót habosra keverjük.
  15. A kihűlt sűrű pudingot egyneműre keverjük a cukros vajjal.
  16. A kihűlt tészta tetejére simítjuk, és jól megütögetjük a formát, hogy a krém mindenütt egyenletesen fedje.
  17. A tortát hűtőszekrényben legalább 1-2 órán keresztül jól kifagyasztjuk.
  18. A kifagyott torta tetejére öntjük a megolvasztott csokoládét, nem simogatjuk, hanem a tortaforma döntögetésével eloszlatjuk a tetején a csokoládét.
  19. Legalább 1 órát hűtőben kifagyasztjuk a süteményt.
  20. Hidegen, vékony pengéjű, forró vízbe mártott, éles késsel szeleteljük.
  21. A csokimázat a tejkrém szelet csokimázához hasonlóan készítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 50233
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 26.

Ajánló

Ha megízleljük, nem fogunk csalódni. Az ízek orgiája kiválóan harmonizál a kesernyés, savanykás, édes élvezetekben. A tésztát fordítva is készíthetjük, alulra a fehér tésztával, és rá a csokoládéssal, talán így még jobban mutat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a pikáns, ízletes tortát egy kedves kolléganőm emlékére ajánlom, akit Mukinak becéztünk. Ő már "isteni" süteményeit az angyalok örömére "égi" konyhájában sütögeti. Köszönöm Muki!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek