Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Muki torta- Dunahullám 2.

Muki torta- Dunahullám 2.
Muki torta- Dunahullám 2.
93 perc / előkészület: 60 perc főzés: 3 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a pikáns, ízletes tortát egy kedves kolléganőm emlékére ajánlom, akit Mukinak becéztünk. Ő már "isteni" süteményeit az angyalok örömére "égi" konyhájában sütögeti. Köszönöm Muki!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

ajánlat

Ha megízleljük, nem fogunk csalódni. Az ízek orgiája kiválóan harmonizál a kesernyés, savanykás, édes élvezetekben. A tésztát fordítva is készíthetjük, alulra a fehér tésztával, és rá a csokoládéssal, talán így még jobban mutat.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése:


  1. A puha vajat, 4 tojássárgáját, 25 dkg porcukrot pici sóval jó habosra kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tejet, a lisztet, sütőport, csipet sót, és alaposan elkeverjük.
  3. Végén óvatosan belekeverjük a keményre vert tojásfehérjét.
  4. Sütőpapírt fogatunk egy kerek tortaforma aljára, és alaposan bevajazzuk, ügyelve arra, hogy a tortaforma szélére is kerüljön ujjnyi magasságban.
  5. A tészta felét különszedjük.
  6. A tészta másik felébe 2 ek kakaóport keverünk.
  7. A kakaóporos tésztát öntjük a tortaforma aljára, erre öntjük a fehér tésztát.
  8. A tészta tetejére nyomkodjuk a meggyeket.
  9. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  10. A formában hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítése:

  1. A vaníliás pudingport 3,5 dl tejjel sűrűre felfőzzük.
  2. A vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót habosra keverjük.
  3. A kihűlt sűrű pudingot egyneműre keverjük a cukros vajjal.
  4. A kihűlt tészta tetejére simítjuk, és jól megütögetjük a formát, hogy a krém mindenütt egyenletesen fedje.
  5. A tortát hűtőszekrényben legalább 1-2 órán keresztül jól kifagyasztjuk.
  6. A kifagyott torta tetejére öntjük a megolvasztott csokoládét, nem simogatjuk, hanem a tortaforma döntögetésével eloszlatjuk a tetején a csokoládét.
  7. Legalább 1 órát hűtőben kifagyasztjuk a süteményt.
  8. Hidegen, vékony pengéjű, forró vízbe mártott, éles késsel szeleteljük.

A csokimázat a tejkrém szelet csokimázához hasonlóan készítjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 47 196
elküldve: 2
receptkönyvben: 645
elkészítve: 9/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Dunahullám tortaformában sütve, márványos-meggyes piskótájú vaníliakrémes torta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pamesz
pamesz Fri, 2011-03-25 17:36

Szülinapomra elkészítettük: nagyon-nagyon finom lett.Tejcsokival áthúzva zseniális volt

nastygirl
nastygirl Wed, 2010-08-25 10:07

Most készül a kisfiam szülinapjára!Remélem nem rontok el semmit :)

loncsi
loncsi Tue, 2010-04-27 11:46

Mindenkinek szívből köszönöm a szavazatát.
Szeretettel
loncsi

585
vaj 10 dkg
porcukor 25 dkg
tojás 4 db
1 csipet
finomliszt 25 dkg
tej 2 dl
sütőpor 0.5 csomag
meggybefőtt 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 20 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3.5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
porcukor 25 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl