Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Retró almás pite

Retró almás pite
Retró almás pite
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vasárnapi sütik királya, az omlós tészta és a fűszeres reszelt alma találkozása, az egyetlen, a megunhatatlan, retró almás pite!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba halmozzuk a puha vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd simára keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt és a tojásokat, majd beleszitáljuk a lisztet, sütőport és a csipet sót, és néhány perc alatt összegyúrjuk.
  3. Két részre szedjük a tésztát, és fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőben, közben elkészítjük a tölteléket.
  4. Az almákat megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk, majd lereszeljük. A levét alaposan kinyomkodjuk, majd fahéjjal és gyömbérrel megszórva, jól összekeverjük.
  5. A tésztákat tepsi méretűre nyújtjuk, majd a kivajazott-lisztezett tepsibe tesszük az első tésztalapot. Villával alaposan megszurkáljuk, megkenjük a tojássárgájával, majd elősütjük 180 fokon 10 percig.
  6. A sütőből kivéve megszórjuk a darált háztartási keksszel, ráhalmozzuk, majd elegyengetjük a reszelt almát, végül óvatosan rátesszük a második tésztalapot is.
  7. Ezt is megszurkáljuk villával, megkenjük a tojássárgájával, és 180 fokon aranybarnára sütjük 40-50 perc alatt.
  8. Felszeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 513
össznézettség: 4 195
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás béles, almás lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

558
vaj 150 g
porcukor 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 50 g
tojás 2 db
finomliszt 450 g
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
tojássárgája 1 db
kekszmorzsa 20 g
alma 8 db
fahéj 1 tk
gyömbérpor 0.5 tk