r
Nosalty Logó

Almás sütemény Nudli konyhájából

toroltfelhasznalo-412734
Almás sütemény Nudli konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

498
Kalória
6.4g
Fehérje
72.7g
Szénhidrát
21.7g
Zsír
214.9g
Víz
47.8g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
34.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 498 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4980 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    214.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 498 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    217 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2172 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    727.3 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

Víz

  • Összesen
    2149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1933 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1857 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1200 micro
Összesen 4980 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk és kiszedjük a magházukat.
  2. Lereszeljük az almákat (ha van erre szolgáló gépünk, az a legjobb).
  3. Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. Összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  4. A margarint elmorzsoljuk a lisztben.
  5. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral. A tojásfehérjét ne öntsük ki, mert azzal fogjuk majd megkenni a süti tetejét.
  6. Ezt hozzáadjuk a liszthez 2 dl tejföllel és egy csipet sóval együtt, majd alaposan összegyúrjuk.
  7. Két egyenlő részre vágjuk, majd az egyiket lisztezett nyújtófelületre helyezzük.
  8. Próbáljuk meg a lehető legjobban négyzet alakúra nyújtani a tésztát.
  9. Egy kivajazott tepsibe helyezzük, és ahol nem egyenes a széle, ott levágjuk.
  10. A lereszelt almából kézzel kifacsarjuk a levét, és úgy tesszük a tésztára, mivel különben eláztatná a vékony tésztát.
  11. Egyenletes ellapogatjuk, hogy mindenhova jusson, és megszórjuk fahéjjal. (Mivel a levét kifacsartuk, így elég sok fahéjat is.)
  12. A megmaradt levet szűrővel leszűrhetjük. Ez igazi 100%-os fahéjas almalé, nyugodtan meg lehet inni, mi nagyon szeretjük.
  13. A levágott darabokat hozzágyúrjuk a megmaradt tésztához, és azt is négyzet alakúra nyújtjuk.
  14. Ezt ráhelyezzük az almás réteg tetejére, és a széleit lelapogatjuk.
  15. A tetejét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével. És most jön az én kedvenc lépésem (mivel ez az utolsó): egy villával megszurkáljuk a tészta tetejét.
  16. 170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütési fokozaton, 45 percig sütjük. Tudom, eléggé hosszadalmas, de megéri elkészíteni, mert a végeredmény magáért beszél. :) Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35

Az almás sütemény az egyik kedvenc süteményünk. A tésztáját vékonyra szoktam csinálni, mert jobban szeretjük, ha inkább az alma dominál, nem a tészta. Idared almából készítem, mert annak van egy kis savanykás íze, ami nagyon jól áll a sütinek, ezenkívül pedig egyszerűbb vele dolgozni, mivel sokkal könnyebb kifacsarni belőle a levét (hogy ne ázzon el a tészta). Az egyetlen baj vele az, hogy nagyon hamar elfogy. Tegnap sütöttem meg, de még aznap elfogyott a tepsi 3/4-e.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...