r
Nosalty Logó

Amerikai pite Csupasüti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csupasüti
Amerikai pite Csupasüti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A karamell krémhez

Továbbá

Összesen 427 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A karamell krémhez

Továbbá

Összesen 5111 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A karamell krémhez

Továbbá

Összesen 132 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 427 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    209.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2975 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    1631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    812.4 g
  • Cukor
    478 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    2487.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1823 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1802 micro
  • β-crypt
    297 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 5111 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamell krémhez

Továbbá

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat, lisztet, sót, margarint, és az 5-6 evőkanál vizet összegyúrjuk, hogy a tésztánk szép egynemű legyen.
  2. Kettéválasztjuk, majd a feléből köralakot nyújtunk, és a formába helyezzük.
  3. A tészta másik feléből téglalapot nyújtunk (hiszen úgyis 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk majd fel), és ezzel "rácsozzuk" be a pite tetejét.
  4. Az almákat megtisztítjuk, szeleteljük.
  5. A karamell krémhez a vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a3 kanál lisztet, továbbá a fehér és barna cukrot, 1 teáskanál fahéjat,végül hozzáöntjük a vizet, összefőzzük kb 3-5 percig .Ebből egy szép, folyékony, csomómentes karamell krémet kapunk.
  6. A tésztát ,betöltjük,'berácsozzuk' körbevágjuk a széleknél és villával lenyomkodjukszépen mintákat húzunk bele. Különösképpen ügyelve a rácsok találkozásánál.
  7. 190 C-on, 45 percig süssük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7693
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 25.

Ajánló

Tegyük citromos vízbe a meghámozott almákat, amíg nem szándékozzuk még felszeletelni őket, mert így elkerülhetjük az almák barnulását.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amerikai pite Csupasüti konyhájából
Csupasüti 59 recept

Az idén olyan sok szép almánk termett, így most folytatom tovább az almás sütik "gyártását"...

Hozzászólások (8)

Tőzsér Judit

A lereszelt almát rá kell tenni a tésztára és a karamellt ráönteni? Mert err?l nem esett szó!Mennyi a sütési id??

Csupasüti

Szia Judith, Igen a lereszelt almat a tesztara ,"beracsozni" es belefolyatni a karamellt, kb.45 perc 4 es gazon , vagy 190C. Tobb fazisfotot talalsz a : www.csupasuti.blog.hu Udv: Agi

pussycat

Kedves Csupasuti! Ne haragudj, nem akarlak megbantani, de en mar otven eve fozok-sutok, rengeteg receptet olvastam, el is keszitettem, jo magam is feltettem 150 receptet, de meg soha nem talakoztam egy olyan recepttel ami ennyire erthetetlenul lett volna leirva. Az 5. pontnal kezdodik a zurzavar. Nem irod, hogy a karamellt megfozod-e. A 6. pontnal milyen tesztat vagunk korbe? Ami mar a formaban van?....meg van sutve? hova huzod a csikokat villaval?....A karamellt a racsok kozott ontod a sutibe? Igy hogyan kerul az edes karamell mindenutt az almara? Es ha "ugyeljunk arra, hogy a karamell csak a lukakon follyon bele az alma koze" akkor azt miert nem csinaljuk miellott a racsokat ratesszuk. OK, megneztem a blogodat is, de azert itt a nosalty-n is erthetove kellene tenni a receptet. Szep hetveget neked, udv. Veronika

Csupasüti

Jo reggelt Veronika, Köszönöm az észreveteleidet, teljesen jogos javítottam. Udv: Agi

Áfonya

Én is csatlakoznák, V.csuká-hoz!! Nekem is zagyva az egész!!! És az a legszebb, hogy nem változtatsz a leiráson,hogy mindenki számára érthet?vé válljon!!! Ráadásul T?zsér Juditnak is hülyeséget irsz, mert a receptedbe legfelül az van,hogy felszeleteled az almát, erre itt a hosszászólásokban, már azt írod Neki,hogy lereszelt almára!!! Lehet,hogy finom lenne a süti, de elveszed az ember kedvét t?le!!! Üdvözlettel : Andi

Csupasüti

Jo reggelt Andi, Bár milyen hihetetlen sajnos nem tudok a nap minden percében itt lenni akár mennyire szeretnék :) , de most javítottam mindenki megnyugvására. Legyen szép napod! Agi

Gabys

Kedves Csupasüti, nem szoktam negatív kommentet írni, de ez a süti engem is megakasztott. Túl azon, hogy tényleg követhetetlen a recept, ami miatt én klaviaturát ragadtam az a karamell készítésed. Ide s tova kb. 35 éve sütök f?z?k. De soha nem hallottam, nem olvastam hogy bárki is basemallból alapanyagból (vaj+liszt)készített volna karamellt. Kérlek ne vezesd meg a kezd?ket, rutintalanokat a recepteddel! A karamell a cukor önmagában való olvasztásából, mézszín?re való piritásából majd tejjel vagy tejszínnel való felengedésével jön létre. Utána ízlés szerint tehetünk még bele kevés vajat is, hogy selymes fény? legyen. Lisztet és vizet sem haszálunk erre a célra. Teljesen felesleges a drága barna cukor is, mivel mint feljebb írtam, a piritással nyeri el a megfelel? színt, nem a szinezett barna cukortól. Vettem a fáradságot, megnézetem a blogodat is, hátha ott jobb, érthet?bb, más, de nem. Ugyanakkor engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam itt az oldalon 8 db. karamell receptet találsz.(köztük az enyémet is) Hátha Neked is újdonsággal szolgálnak. Üdv: Gabi

Csupasüti

Jo reggelt Gabi, Bár milyen hihetettlen számodra az amerikai folyékony karamellnek mondja ezt! Hidd el tisztába vagyok a karamell keszítésével, de nem kéne leprobálnod mielõtt kritizálod? Még az is lehet, hogy van valami speciális neve a cukrászatban ? További infot kell begyüjtenem a barátaimtól ez ügyben, de azt elhiheted nekem ,hogy igen rövid idõ alatt elfogyott a süti , mert egyszerüen finom! Udv: Agi

Gabys

Kedves Ági, Neked is szép napot:) Nem kritizáltam, a véleményemet írtam le, távol állt t?lem, hogy megbántsalak. Egy szóval sem irtam, hogy ehetetlen, nem jó, rossz stb. Sosem érdekl?dtem az amerikai karamell fajtájáról, mivel a sajátunk véleményem szerint kiváló. Azt a véleményemet változatlanul fenntartom, hogy ez egy basemall-alapú cukros máz, köze sincs a klasszikus karamellhez. Ezért megtéveszt? egy kezd?nek aki még sosem csinált karamellt. Szia: Gabi

Csupasüti

Szia Gabi, Pár perce beszéltem a mestercukrász barátnömmel. Aki ugye szakmabéli , karamell krémnek titulálta az amerikai karamellt, de egymás között õk is csak folyékony karamellnek hívják. Természetesen javítottam és remélem mostmár mindenki számára közérthetõ lesz. Udv: Agi

Törölt felhasználó

Kedves Csupasüti! Anyummal elkészítettük a blogodról ezt az er?sen vitatott sütidet, (hogy karamell-e, vagy nem?!) stb. Ez a karamell valóban karamell, nem besamel, jó hogy nem mindjárt rántás!!!! hahahaha Létezik több fajtája is, meglehet nézni a karamell történetét, már Amerikában készítették az 1800 évekt?l kezdve. Karamellnek több fajtája létezik, tudjuk jól, ahány ház, annyi szokás.Ez érvényes országokra nézve is, és nem lehet kisajátítani sem, hogy ez biza, csak a miénk, és ez a legjobb a világon.Ez tévedés!!! Másodszorra, nem a karamell szerint választom a sütik elkészítését, így ezért képtelenség "megvezetni" vagy félrevezetni a kezd? sütöget?ket.Én 22 éves vagyok, kezd?, és nem szeretnék leragadni csak egyféle, akár karamell elkészítésénél sem!! Éppen az a jó ebben, hogy olyan különlegességeket is megkóstolhatok, amir?l eddig a létezésér?l sem tudtam! És írhatnék még a végtelenségig a buta hozzászólásokra, ami állítólag nem rosszindulatú kritika! Ha nem az lenne, véleményem szerint, akkor elég lett volna annyi hogy, " légy olyan kedves, és ellen?rizd le a receptedet, mert valami nagyon nem lett jól leírva" ennyi! A sütir?l annyit, hogy remek sütemény, nagyon egyszer?en el lehet készíteni, akár csak a képek alapján is, mivel a hozzávalók tökéletesen meg voltak adva, aki pedig nem vak, követni tudja a képeken hogy mi is történik, hiszen ennek a fázisfotóknak éppen ez a funkciójuk! A süti pedig Isteni, aki nem hiszi, járjon utána! Köszönettel:Gigi22

Csupasüti

Szia Gigi, Koszonom, hogy leprobaltad a sutit es kolon orom szamomra, hogy te tudtad ertelmezni :) Sajnos ez benne van a pakliba, hogy kap hideget- meleget az ember lanya:) de ezzel jar. Gondoltam en is ra, hogy belinkelem a karamell tortenetet , de minek olaj a tuzre??? En pontosan tudom milyen jo ez a suti ok meg probaljak le , ha akarjak tudni! Koszonom, hogy szereted a sutimet , es mindig orom, ha visszajelzel, hogy izlett. Udv: Agi

alrosa

En elkeszitettem ezt a pitet es perfekt!!!!:))))nalunk imadtak es meg is ismeteltuk!

Csupasüti

Szia alrosa, Koszonom a visszajelzesed ,megtisztelsz vele, hogy kiprobaltad :) Udv: Agi

ancymancy

Hát, én nem tudom, hogy én a javított változatát olvasom-e, és azért, de nekem teljesen érthet?. Akinek az értelmi szintje addig terjed, hogy nem érti, az rendeljen kaját vagy menjen étterembe. Ui.: szerintem egy kezd? is tudja mi fán terem a sima karamell...

Csupasüti

Jo reggelt ancymancy, Koszonom a komentedet, erosen vitatott volt ez a pite mint latod, de a blogombol erdekes mod ezt toltottek le a legtobben a statisztikak szerint :)) so nem hinnem, hogy barki csalodni fog benne, ha elkesziti. Legyen szep napod: Agi

Törölt felhasználó

Kipróbáltam ezt a receptet, igaz, csak a karamell részét (másik tészta recept, de úgyanúgy almás pite) , bár olvastam itt róla jót és rosszat is. Nekem nagyon bejött! Krémes, finom, izgalmas! Biztos, hogy máskor is megcsinálom! :)

Csupasüti

Koszonom a visszajelzest Katoca :)

Hozzávalók

A tésztához

A karamell krémhez

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet gyönyörű házi zöldségeskerted egyszerűen

Hiába lehet lassan a szezon legjobb zöldségeit megkapni a piacon és a zöldségesnél, sokan lehetnek, akik az egyre magasabb árak miatt inkább maguk nevelnék fel az idei koktélparadicsom-palántákat, vagy termesztenének otthon friss paprikát. Adunk pár tippet, amivel te is csodás kis kertet készíthetsz akár az erkélyre is.