r
Nosalty Logó

Amerikai pite Csupasüti konyhájából

Csupasüti
Amerikai pite Csupasüti konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A karamell krémhez

Továbbá

427
Kalória
3.4g
Fehérje
67.7g
Szénhidrát
17.5g
Zsír
207.3g
Víz
17.9g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
39.9g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A karamell krémhez

Továbbá

Összesen 427 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A karamell krémhez

Továbbá

Összesen 5111 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A karamell krémhez

Továbbá

Összesen 132 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    207.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 427 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    209.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2975 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    1631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    812.4 g
  • Cukor
    478 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

Víz

  • Összesen
    2487.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1823 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1802 micro
  • β-crypt
    297 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 5111 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat, lisztet, sót, margarint, és az 5-6 evőkanál vizet összegyúrjuk, hogy a tésztánk szép egynemű legyen.
  2. Kettéválasztjuk, majd a feléből köralakot nyújtunk, és a formába helyezzük.
  3. A tészta másik feléből téglalapot nyújtunk (hiszen úgyis 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk majd fel), és ezzel "rácsozzuk" be a pite tetejét.
  4. Az almákat megtisztítjuk, szeleteljük.
  5. A karamell krémhez a vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a3 kanál lisztet, továbbá a fehér és barna cukrot, 1 teáskanál fahéjat,végül hozzáöntjük a vizet, összefőzzük kb 3-5 percig .Ebből egy szép, folyékony, csomómentes karamell krémet kapunk.
  6. A tésztát ,betöltjük,'berácsozzuk' körbevágjuk a széleknél és villával lenyomkodjukszépen mintákat húzunk bele. Különösképpen ügyelve a rácsok találkozásánál.
  7. 190 C-on, 45 percig süssük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Az idén olyan sok szép almánk termett, így most folytatom tovább az almás sütik "gyártását"...

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek