r
Nosalty Logó

Reteklevélpesztós zöldségtészta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Reteklevélpesztós zöldségtészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pestóhoz

A zöldségtészta elkészítése

Összesen 1597 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pestóhoz

A zöldségtészta elkészítése

Összesen 3195 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pestóhoz

A zöldségtészta elkészítése

Összesen 291 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2308.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    1336 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3087 micro
Összesen 1597 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    186.2 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4617.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    2089 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    428 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    2671 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6174 micro
Összesen 3195 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 291 Kcal

Hozzávalók

A pestóhoz

A zöldségtészta elkészítése

  • 250 g tészta (zöldségtészta, vöröslencse- borsó- cukkinitészta, a lényeg, hogy 100%-ban növényi alapanyagú tésztákat használjunk)
  • 1 csipet
  • 60 dkg pulykamell (vegáknak/vegánok kihagyható)

Elkészítés

A pestóhoz

  1. A retekleveleket alaposan megmossuk, megszárítjuk, majd leveleire tépkedjük. Késes konyhai robotgépbe vagy turmixba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a reszelt parmezánt (vegánoknak elhagyható), az olajos magvakat, egy kis citromlevet és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és krémesre mixeljük.

A zöldségtészta elkészítése

  1. Egy lábosban tegyünk fel egy liter hideg vizet pici sóval és olajjal forralni. Eközben a pulykamell-kockákat három evőkanál növényi olajon megpirítjuk. Ha forr a víz, adjuk hozzá a zöldségtésztánkat, és 7 perc alatt főzzük puhára.
  2. A tűzről levéve tegyük szűrőbe a kifőtt zöldségtésztát, és hideg vízzel alaposan öblítsük le.
  3. Ezután tegyük egy serpenyőbe a zöldségtésztát a sült pulykamellel, öntsük rá a reteklevélpestónkat, majd együtt melegítve, alaposan forgassuk össze a tésztával.
  4. Friss retekkel, parmenzánnal tálalhatjuk.
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2598
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Reteklevélpesztós zöldségtészta
Hering András 161 recept

A friss reteknél aligha van jobb tavaszi zöldség, amelyet a reggelihez vagy a vacsorához tálalhatnánk, az emberek nagy része azonban legtöbbször csak a zöldség fehér-rózsaszínben pompázó gumójának felhasználására összpontosít, a retek levele általában már a zöldségesnél a kukában végzi. Ezt a filléres alapanyagot véletlenül sem érdemes kidobni, egyfelől nagyon egészséges, számos módon felhasználható különböző ételekbe és nagyon ízletes, másfelől felhasználásával kevesebb hulladékot termelhetünk! Most egy egyszerű, könnyed reteklevélpesto segítségével tesszük még izgalmasabbá a rizottót és a zöldségtésztát is!

Hozzávalók

A pestóhoz

A zöldségtészta elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek