Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fonott kalács Barbara konyhájából

Fonott kalács Barbara konyhájából
Fonott kalács Barbara konyhájából
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem ezt a kalácsot, húsvétra mindig sütök ilyet a családnak, de bármikor elkészíthető, nagyon finom és laktató.

Ennyi hozzávalóból a képen látható mennyiség készíthető .

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet és a vizet összemelegítjük, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A puha margarint, cukrot és élesztőt összekeverjük, majd apránként belekeverjük a lisztet is.
  3. Ha szeretnénk kakaós fonatot is, akkor egy külön tálba szedjünk el a még lágy tésztából, és abban a lisztet kakaóporral helyettesítsük. Ebbe a tésztába tehetünk plusz cukrot.
  4. 40 percen át kelesszük, majd fonjuk össze, kenjük meg tojássárgájával.
  5. Közepes lángon készre sütjük. Ha szép fényes kalácsot szeretnénk a sütés felénél még egyszer megkenhetjük tojással.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 35x25x6 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 788
elküldve: 1
receptkönyvben: 165
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbara

Mióta szakács: 2012.03.29.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Kakaós fonott kalács, Kétszínű fonott kalács, Tarka fonott kalács

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bareszko
bareszko Wed, 2014-01-15 22:44

Köszönet a receptért. Ma sütöttem meg és nagyon finom lett - pedig életem első kalácsa volt. :) Fahéjjal és szerecsendióval készítettem, mert odavagyunk ezekért a fűszerekért. Viszont lenne egy gyakorlati kérdésem. Szépen megfontam a tésztát, de sajnos sütés közben több helyen "elszakadt", felrepedt. Ezt hogyan lehet elkerülni? Tepsin sütöttem meg, nem formában - talán emiatt. Az már biztos, hogy ez lesz az én húsvéti kalácsom. :)

zsuzso978
zsuzso978 Tue, 2012-10-02 12:40

Ez hármas fonással készül, ugye? Így a tésztát három felé osztod és az egyik lesz kakaós?

barbara9112
Barbara / barbara9112 Wed, 2012-05-09 18:55

Én minden édes ételbe teszek egy kis sót és minden sós ételbe egy kis cukrot, valóban jól kihozzák az ízeket. Ide azért nem írtam, mert úgy sacc/kb alapon szoktam beletenni és nem mertem adatot írni nehogy valaki miattam rontsa el :)

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Sat, 2012-04-28 20:38

Pici jó tanács, hogy a kalácsba is mindig kell kevés só. Ennyi mennyiséghez 2-3 mokkáskanállal. Garantáltan jót tesz, jobban kihozza az ízeket.

504
tej 2 dl
margarin 7 dkg
cukor 4 ek
víz 2 dl
élesztő 5 dkg
finomliszt 80 dkg
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
tojássárgája 1 db