r
Nosalty Logó

Répatortás sütinyalóka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Répatortás sütinyalóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A répatorta alaphoz

A cake pop-hoz

Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A répatorta alaphoz

A cake pop-hoz

Összesen 3949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A répatorta alaphoz

A cake pop-hoz

Összesen 331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1843 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    202.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3093.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    1571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2032 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18434 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 3949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    648 micro
  • β-karotin
    1545 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

A répatorta alaphoz

A cake pop-hoz

Elkészítés

A répatorta alaphoz

  1. 1. nap:
  2. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
  3. A tojásokat keverjük habosra a cukorral egy mély tálban.
  4. Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, szódabikarbónát, kardamomot, gyömbért, fahéjat és sót, és kavarjuk hozzá a tojásos masszához.
  5. A fenti masszához keverjük hozzá a lereszelt répát, a narancs reszelt héját és az olajat.
  6. Olajozzunk, majd lisztezzünk ki egy őzgerincformát, majd öntsük bele a masszát, és az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  7. Szeletekre vágjuk, majd hagyjuk legalább egy napot fedetlenül pihenni, szikkadni.
  8. 2. nap:
  9. A cake pop összeállításához morzsoljuk össze a felszeletelt sütinket egy tálban, adjuk hozzá a porcukrot és a natúr krémsajtot, majd kézzel gyúrjuk homogén masszává úgy, hogy ne legyen túl lágy, se túl kemény. Tegyük a hűtőbe pihenni legalább fél órára.
  10. A hűtőből kivéve kisebb diónyi nagyságú golyókat formálunk a masszából.
  11. Vízgőz felett egy kis lábasban olvasszuk fel a fehér csokit. Mártsuk bele a nyalókapálcikát vagy hurkapálcikát, szúrjuk bele a sütigolyóba, majd forgassuk meg egy kanál segítségével az olvasztott csokiban, dekoráljuk ízlés szerint, majd állítsuk egy magas falú pohárba száradni. (Tapasztalatom szerint a fehér csoki sokkal sűrűbb felolvasztva, mint az étcsoki, így ennek előnye, hogy tuti nem fog csepegni.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12363
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Nosalty felkérésére Mikulás közeledtével az egészséges és kreatív Mikulás-csomagokba való süteményekről írtam egy cikket. Többek között ezek a sütigolyók, azaz cake pop-ok, amelyek a fehér csokiburok alatt répatortát rejtenek, kerültek idén az én Mikulás-csomagomba.

Hozzávalók

A répatorta alaphoz

A cake pop-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?