Reform vaníliás szelet mazsolaszósszal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
A vaníliás szelethez
-
187 kcal
-
387 kcal
-
1 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
25g kókuszreszelék165 kcal
-
21g kukoricaolaj191 kcal
-
58g xilit138 kcal
-
75g víz0 kcal
A mazsolaszószhoz
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
A vaníliás szelethez
-
747 kcal
-
1548 kcal
-
2 kcal
-
20g vaníliaaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
85g kukoricaolaj765 kcal
-
230g xilit552 kcal
-
300g víz0 kcal
A mazsolaszószhoz
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
A vaníliás szelethez
-
30 kcal
-
63 kcal
-
0.2g gluténmentes sütőpor0 kcal
-
0.8g vaníliaaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
4.1g kókuszreszelék27 kcal
-
3.4g kukoricaolaj31 kcal
-
9.3g xilit22 kcal
-
12.2g víz0 kcal
A mazsolaszószhoz
-
20.3g almalé9 kcal
-
10.1g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
8.1g mazsola24 kcal
-
1.2g kukoricakeményítő5 kcal
-
2g víz0 kcal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 39.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1238.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 391 mg
-
Nátrium 565 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.9 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 280.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.3 g
Zsír
-
Összesen 159.6 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4952.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 579 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 460 mg
-
Foszfor 1566 mg
-
Nátrium 2258 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 911.5 g
-
Cukor 207 mg
-
Élelmi rost 83 mg
VÍZ
-
Összesen 1123.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 578 micro
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Hozzávalók
A vaníliás szelethez
-
4 teáskanál vaníliaaroma
-
10 dkg kókuszreszelék
A mazsolaszószhoz
-
2.5 dl víz
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
3 db szegfűszeg
-
200 g mazsola
-
1.5 púpozott ek kukoricakeményítő
Elkészítés
A vaníliás szelethez
- A száraz hozzávalókat (kétféle liszt, sütőpor, fahéj, szegfűszeg, kókuszreszelék és cukor) egy nagyobb tálban elkeverjük.
- Az olajat a vízzel és a vanília aromával összekeverjük, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk. Egynemű masszává dolgozzuk össze. Közepesen híg tésztát kell kapnunk.
- Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróbáig).
- Közben elkészítjük a mazsolaszószt. Ehhez az almalét a vízzel (2,5 dl), a citromlével, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a mazsolával, egy lábosban elkeverjük. Felforraljuk. Mérsékeljük a lángot, és forrástól számított 15 percig főzzük. A kevés hideg vízzel (max. 0,5 dl) elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük (forrnia kell a szósznak, amikor beletesszük a keményítőt).
- A már kihűlt süteményt kockákra vágjuk, és meleg mazsolaszósszal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x10
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8942
- Feltöltés dátuma: 2011. június 16.
Ajánló
Gluténérzékenyeknek, a reform életmód híveinek és mindazoknak, akik finom és egészséges dessszertre vágynak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Amikor a férjemmel elkezdtünk makrobiotikus étkezni, sokszor hiányoltuk a desszertet egy-egy étkezés után. Egyszer aztán bementem a kamrába, és előszedtem azokat az alapanyagokat, amik megfelelnek a makrobiotikus étkezés szabályainak, és elkészíthető belőlük valami desszert. Többszöri javítgatás, arányváltoztatás eredményeképpen született meg a fenti nagyon egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb és egészségesebb süti receptje. Sokszor elkészítem mostanában is, annak ellenére, hogy már nem követjük ennek az étkezésnek szabályait, annyira finom. Amikor vendégek jönnek, rögtön dupla adaggal készítek belőle. Az arányok nem változnak, csak nagyobb tepsi kell hozzá.