r
Nosalty Logó

Reform vaníliás szelet mazsolaszósszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Reform vaníliás szelet mazsolaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vaníliás szelethez

A mazsolaszószhoz

Összesen 1307 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vaníliás szelethez

A mazsolaszószhoz

Összesen 5220 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vaníliás szelethez

A mazsolaszószhoz

Összesen 211 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1307 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4952.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    2258 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    911.5 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    1123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 5220 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A vaníliás szelethez

A mazsolaszószhoz

Elkészítés

A vaníliás szelethez

  1. A száraz hozzávalókat (kétféle liszt, sütőpor, fahéj, szegfűszeg, kókuszreszelék és cukor) egy nagyobb tálban elkeverjük.
  2. Az olajat a vízzel és a vanília aromával összekeverjük, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk. Egynemű masszává dolgozzuk össze. Közepesen híg tésztát kell kapnunk.
  3. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróbáig).
  4. Közben elkészítjük a mazsolaszószt. Ehhez az almalét a vízzel (2,5 dl), a citromlével, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a mazsolával, egy lábosban elkeverjük. Felforraljuk. Mérsékeljük a lángot, és forrástól számított 15 percig főzzük. A kevés hideg vízzel (max. 0,5 dl) elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük (forrnia kell a szósznak, amikor beletesszük a keményítőt).
  5. A már kihűlt süteményt kockákra vágjuk, és meleg mazsolaszósszal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x10
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8942
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Ajánló

Gluténérzékenyeknek, a reform életmód híveinek és mindazoknak, akik finom és egészséges dessszertre vágynak.

Receptkategóriák

Amikor a férjemmel elkezdtünk makrobiotikus étkezni, sokszor hiányoltuk a desszertet egy-egy étkezés után. Egyszer aztán bementem a kamrába, és előszedtem azokat az alapanyagokat, amik megfelelnek a makrobiotikus étkezés szabályainak, és elkészíthető belőlük valami desszert. Többszöri javítgatás, arányváltoztatás eredményeképpen született meg a fenti nagyon egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb és egészségesebb süti receptje. Sokszor elkészítem mostanában is, annak ellenére, hogy már nem követjük ennek az étkezésnek szabályait, annyira finom. Amikor vendégek jönnek, rögtön dupla adaggal készítek belőle. Az arányok nem változnak, csak nagyobb tepsi kell hozzá.

Hozzávalók

A vaníliás szelethez

A mazsolaszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...