Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reform vaníliás szelet mazsolaszósszal

Reform vaníliás szelet mazsolaszósszal
Reform vaníliás szelet mazsolaszósszal
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor a férjemmel elkezdtünk makrobiotikus étkezni, sokszor hiányoltuk a desszertet egy-egy étkezés után. Egyszer aztán bementem a kamrába, és előszedtem azokat az alapanyagokat, amik megfelelnek a makrobiotikus étkezés szabályainak, és elkészíthető belőlük valami desszert. Többszöri javítgatás, arányváltoztatás eredményeképpen született meg a fenti nagyon egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb és egészségesebb süti receptje. Sokszor elkészítem mostanában is, annak ellenére, hogy már nem követjük ennek az étkezésnek szabályait, annyira finom.
Amikor vendégek jönnek, rögtön dupla adaggal készítek belőle. Az arányok nem változnak, csak nagyobb tepsi kell hozzá.

hozzávalók / 4 adag

A vaníliás szelethez

A mazsolaszószhoz

ajánlat

Gluténérzékenyeknek, a reform életmód híveinek és mindazoknak, akik finom és egészséges dessszertre vágynak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat (kétféle liszt, sütőpor, fahéj, szegfűszeg, kókuszreszelék és cukor) egy nagyobb tálban elkeverjük.
  2. Az olajat a vízzel és a vanília aromával összekeverjük, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk. Egynemű masszává dolgozzuk össze. Közepesen híg tésztát kell kapnunk.
  3. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróbáig).
  4. Közben elkészítjük a mazsolaszószt. Ehhez az almalét a vízzel (2,5 dl), a citromlével, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a mazsolával, egy lábosban elkeverjük. Felforraljuk. Mérsékeljük a lángot, és forrástól számított 15 percig főzzük. A kevés hideg vízzel (max. 0,5 dl) elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük (forrnia kell a szósznak, amikor beletesszük a keményítőt).
  5. A már kihűlt süteményt kockákra vágjuk, és meleg mazsolaszósszal tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x10 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 852
elküldve: 2
receptkönyvben: 76
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Voracsek Ági

Mióta szakács: 2011.04.18.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gluténmentes vaníliás sütemény mazsolaszósszal, kókuszos-vaníliás reform sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1308
teljes kiőrlésű liszt 1.5 bögre
gluténmentes lisztkeverék 3 bögre
gluténmentes sütőpor 2 tk
vaníliaaroma 4 teáskanál
fahéj 2 tk
szegfűszeg 0.5 teáskanál
kókuszreszelék 10 dkg
kukoricaolaj 1 dl
xilit 1 bögre
víz 3 dl
almalé 5 dl
víz 2.5 dl
fahéj 1 tk
citromlé 1 fél citromból nyert
szegfűszeg 3 db
mazsola 200 g
kukoricakeményítő 1.5 púpozott ek
víz 0.5 dl