Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reform szilvás-diós lepény

Reform szilvás-diós lepény
Reform szilvás-diós lepény
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradék szilvából gyorsan kellett valamit csinálni. Egy újságban találtam ezt és természetesen egy cseppet átalakítottam. Ez lett :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A diós keverékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diós keverékhez a nádcukrot összekeverjük a durvára vágott dióval, az olvasztott margarinnal, a liszttel és a fahéjjal, majd félretesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
  3. A margarint a cukrokkal kikeverjük és egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd a joghurtot. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és a masszát kivajazott és sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. 
  4. A szilvát kimagozzuk és négyfelé vágjuk. Annyi szilvára lesz szükségünk, amennyivel szépen be tudjuk fedni a süteményt. A szilvát összeforgatjuk a 2 ek cukorral, a tészta tetejére sorakoztatjuk és az egészet megszórjuk a diós keverékkel.
  5. Kb. 1 óra alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 412
elküldve: 5
receptkönyvben: 82
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Yoffi

Mióta szakács: 2012.07.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas szilvás lepény diósan, teljes kiőrlésű lisztből készült szilvás lepény, diós-szilvás süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1013
margarin 18 dkg
nádcukor 22 dkg
vaníliás cukor 0.5 csomag
tojás 5 db
teljes kiőrlésű liszt 38 dkg
sütőpor 2 kk
tejföl 3 dl
nádcukor 4.5 dkg
dió 12 dkg
margarin 6 dkg
teljes kiőrlésű liszt 5 dkg
fahéj 1 kk
nádcukor 2 ek
szilva 25 dkg