Nosalty Logó

Reform szilvás-diós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Yoffi
Reform szilvás-diós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diós keverékhez

A tetejére

Összesen 1015 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diós keverékhez

A tetejére

Összesen 6086 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diós keverékhez

A tetejére

Összesen 320 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 1015 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.7 g

Zsír

  • Összesen
    362.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    1077 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6095.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1250 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    803 mg
  • Foszfor
    2969 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.4 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    710.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2766 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    991 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2593 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2021 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2358 micro
Összesen 6086 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 320 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós keverékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A diós keverékhez a nádcukrot összekeverjük a durvára vágott dióval, az olvasztott margarinnal, a liszttel és a fahéjjal, majd félretesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
  3. A margarint a cukrokkal kikeverjük és egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd a joghurtot.Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és a masszát kivajazott és sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk.
  4. A szilvát kimagozzuk és négyfelé vágjuk. Annyi szilvára lesz szükségünk, amennyivel szépen be tudjuk fedni a süteményt. A szilvát összeforgatjuk a 2 ek cukorral, a tészta tetejére sorakoztatjuk és az egészet megszórjuk a diós keverékkel.
  5. Kb. 1óra alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4582
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Maradék szilvából gyorsan kellett valamit csinálni. Egy újságban találtam ezt és természetesen egy cseppet átalakítottam. Ez lett :)

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A diós keverékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.