Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-diós vörösáfonyával

Almás-diós vörösáfonyával
Almás-diós vörösáfonyával
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tökéletes választás, ha valami gyorsra, egyszerűre, édesre, és mégis finomra és egészségesre vágysz! :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát egy nagy tálba lereszeljük. (Egy fél almát felszeletelünk, és meghagyunk a tetejére.)
  2. A szobahőmérsékletű tojásokat egyesével ráütjük, és kézi habverővel elkeverjük.
  3. A citromlevet, szódabikarbónát, fahéjat, édesítőt és csipet sót gondosan beledolgozzuk.
  4. Hozzáadjuk a darált diót és a lisztet. (Ezen a ponton tetszés szerint a tésztába is lehet vörösáfonyát keverni.)
  5. Szeletelt almával megpakoljuk a tetejét.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük. Akkor jó, ha még lágy belül a süti. (Ne ijedjünk meg, nem szabad túlsütni, mert kiszárad az alma.)
  7. Miután kisült, áfonyával megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 456
elküldve: 6
receptkönyvben: 120
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivi's Kitchen Life

Mióta szakács: 2014.12.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás-diós süti, reform diós almás sütemény, reszelt almás diós süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

198
alma 30 dkg
tojás 3 db
citromlé 1 citromból nyert
szódabikarbóna 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
folyékony édesítőszer 10 ml
1 csipet
dió 10 dkg
teljes kiőrlésű liszt 5 dkg
vörösáfonya 2 dkg