r
Nosalty Logó

Reform rebarbarás palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Reform rebarbarás palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsintához

A rebarbarás töltelékhez

Összesen 249 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsintához

A rebarbarás töltelékhez

Összesen 497 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsintához

A rebarbarás töltelékhez

Összesen 50 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 249 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 497 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A rebarbarás töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tojásokat a cukorral felverjük, nem kell keményre.
  2. Ebbe jöhet az olvasztott kókuszzsír/olaj, a víz és ha van, akkor a joghurt, eldolgozzuk. Belekanalazzuk a kókuszlisztet és simára dolgozzuk.
  3. A serpenyőt kikenjük kókuszzsírral/olajjal, belekanalazunk egy adag tésztát.
  4. Addig sütjük, amíg a tetején sincs már nyers rész. Megfordítani nem kell, akkor sem, ha vastagabb, mert átsül.
  5. Óvatosan a tányérra csúsztatjuk, ne emeljük, mert nagyon könnyen elszakad, és fahéjjal, mandulával, töltelékkel tálaljuk.
  6. Rebarbara elkészítése: A rebarbara leveleit levágjuk, meghámozzuk, megmossuk, apróra vágjuk.
  7. A nyírfacukrot alacsony lángon megolvasztjuk, hozzákeverjük a rebarbarát, rászórjuk a fahéjat, összekeverjük, 5 percig fedő alatt pároljuk. Leöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
  8. 4-5 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Akkor jó, ha elfőtt a felesleges víz és megpuhult a rebarbara.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5954
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 05.

Ajánló

Érdemes kókuszliszttel és kókuszzsírral csinálni, ugyanis egészen eddig nem ettem olyan palacsintát, amelyik olvad a számban. Éppen ezért ne süssük papírvékonyra, mert nagyon könnyen szakad. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre megérkezett a kókuszlisztem, anyu pedig meglepett egy pár szál rebarbarával, ezt a kettőt kombináltam. Egészséges, finom, laktató, a vonalainkra is vigyáz. 

Hozzávalók

A palacsintához

A rebarbarás töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...