r
Nosalty Logó

Reform Brownie 17. - kókuszkrémes csokimázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NovakAndi
Reform Brownie 17. - kókuszkrémes csokimázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 2400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 9596 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 441 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    159.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1940.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 2400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    139.3 g

Zsír

  • Összesen
    636.6 g
  • Telített zsírsav
    322 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    2008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7763.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1349 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    1250 mg
  • Foszfor
    3599 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    874.2 g
  • Cukor
    507 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2684 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    312 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    1180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2631 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1952 micro
Összesen 9596 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 441 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A durvára aprított étcsokit a feldarabolt vajjal egy lábasban alacsony hőfokon folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk, majd a tűzhelyről levesszük.
  2. A tojásokat villával elkeverjük.
  3. A diót durvára aprítjuk (én aprítógépben szoktam).
  4. A liszt(ek)be keverjük a sütőport, a cukrot, a vaníliát és a sót.
  5. A tojást, a dióval, az olvasztott vajas csokival és a lisztes keverékkel kanállal alaposan összedolgozzuk.
  6. Margarinnnal alaposan kikent tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Eközben elkészítjük a csokimázt: A csokit nagyobb darabokra törjük, lábosba szórjuk. Hozzáadjuk a kókuszkrémet/tejszínt és a vajat/kókuszzsírt, és alacsony hőfokon addig kevergetjük, amíg krémes masszát kapunk. A tűzhelyről levéve, hagyjuk kissé kihűlni, és még langyosan rákenjük a brownie tetejére.
  8. Ezt követően hűvös helyen hagyjuk, míg a csokimáz megszilárdul rajta.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6773
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Reform Brownie 17. - kókuszkrémes csokimázzal
NovakAndi 48 recept

A kedvenc brownie-m zabpehelyliszttel, kókuszkrémes csokimázzal kicsit egészségesebben, mint az alapverzió.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...