r
Nosalty Logó

Oroszkrém torta Angry Birds rajongóknak

NS
Oroszkrém torta Angry Birds rajongóknak
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krémhez

Bevonáshoz

716
Kalória
21.2g
Fehérje
92g
Szénhidrát
29.6g
Zsír
116.2g
Víz
374.1g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
79.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krémhez

Bevonáshoz

Összesen 716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krémhez

Bevonáshoz

Összesen 4283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krémhez

Bevonáshoz

Összesen 221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    116.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4022 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    972 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    1266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    551.7 g
  • Cukor
    476 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    697.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1890 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    489 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    1509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1870 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2450 micro
Összesen 4283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, majd a két masszát a liszttel, lassú mozdulatokkal egyneműsítjük.
  2. Alsó-felső sütésen 180 fokon (gáz 4-fokozat) készre sütjük.
  3. A piskóta korongunkat 3 részre vágjuk, és hagyjuk kihűlni.
  4. A mazsolát beáztatjuk forró víz és rum vagy rumaroma keverékébe.
  5. A krémhez a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, valamint a tejjel lassú tűzön sűrűre főzzük. Félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a beáztatott zselatint. Ezután kihűlésig kevergetjük.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a tojásos krémbe keverjük óvatosan, hogy ne törjön össze.
  7. Ezután megtöltjük a lapokat. Minden réteg krémet alaposan megszórunk a lecsöpögtetett mazsolával. A tortát kívülről is vonjuk be, majd díszítsük időnk, fantáziánk és türelmünk szerint.
  8. A cukormázat a zacskón található leírás alapján elkészítjük. Az első csomagot pirosra színezzük, ezzel vonjuk be az egész tortát. A másik csomagot elosztjuk, felét fehéren hagyjuk, negyedét sárgára, másik negyedét pedig kakaóporral feketére színezzük.
  9. Porcukros deszkán nyújtjuk ki a mázat, így nem ragad le, majd sodrófa segítségével beterítjük a tortánkat pirosra. Ezután minden színből kivágjuk a megfelelő formákat, és vízzel rögzítjük a tortánkra, hogy ne csússzon el.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Drágám szülinapjára készítettem, éppen Angry Birds mániás korszakát élte. 

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek