Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Red velvet cupcake Annától

Red velvet cupcake Annától
Red velvet cupcake Annától
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A „vörös bársony” desszertek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek már nálunk is. Eredetük Amerikába vezethető vissza, ahol csodás torták, cupcake-ek készülnek egy kis ételfesték hozzáadásával.

hozzávalók / 5 adag

A cupcake-hez

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Cupcake

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki cupcake papírokkal egy muffin sütő formát.
  2. Egy nagy edényben keverjük össze az olajat, az írót, a tojásokat, az ecetet és a vanília kivonatot. Ehhez kezdjük adagolni az ételfestéket addig, amíg a kívánt pirosas-vöröses színt el nem érjük.
  3. Egy másik edényben keverjük össze a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a sót és a kakaóport. Ezután kisebb adagokban adjuk hozzá a száraz összetevőket a folyékonyakhoz. Dolgozzuk össze jól, míg egy homogén állagú krémes tésztát nem kapunk.
  4. Ha ezzel megvagyunk, akkor adagoljuk a tésztát a papírformákba egyenként úgy, hogy a ¾-ig töltsék meg őket, majd tegyük az előmelegített sütőbe 20-25 percre.
  5. Ha elkészültek, akkor szedjük ki a formákból, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. Egy robotgép segítségével keverjük ki a krémsajtot, a porcukrot és a vanília kivonatot.
  2. Egy másik edényben verjük fel a tejszínhabot, majd óvatosan adagoljuk hozzá a krémsajtos mixhez.
  3. Töltsük nyomózsákba, és díszítsük vele a cupcake-ek tetejét. Szórjuk meg díszítőcukorral vagy amivel szeretnénk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 27 360
elküldve: 2
receptkönyvben: 241
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szikszai Anna

Mióta szakács: 2013.08.21.
35 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap
nehézség: közepes
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vörös bársony muffin, piros muffin

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Yudy
Yudy Fri, 2014-05-02 20:42

A kakaópor már nem festi eleve sötétbarnára a cupcake-t?

1342
napraforgó olaj 2.2 dl
író 2 dl
tojás 2 db
fehérborecet 1 tk
vanília kivonat 1 teáskanál
finomliszt 390 g
cukor 410 g
szódabikarbóna 1 tk
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 1 ek
ételfesték 3 kávéskanál
krémsajt 240 g
porcukor 150 g
vanília kivonat 2 teáskanál
habtejszín 2.2 dl