Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zelleres-murkos-diós muffin

Zelleres-murkos-diós muffin
Zelleres-murkos-diós muffin
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti úgy született, hogy murok-zellerlevet készítettünk reggelire. Ilyenkor mindig arra gondolok, de kár a sok rostért, amit kidobunk (komposztba teheti, akinek kertje van). Egyszer már sütöttem finom kekszet belőle, de azóta elfelejtettem az adagokat, a múltkor meg stanglit lazító adalékok nélkül, hát elég kemény lett (de jóízű!). Ma a 2 nagy kanálnyi rostanyagot leszámítva, a többi a kukában landolt. De a megmentett murok és zeller meghálálta jótettemet, és többi társukkal együtt igazán ízletes sütivé nőtték ki magukat. Ahol az adagban murok (sárgarépa) és zeller szerepel, a centrifugázásból visszamaradt, kicsavart rostos anyagra vonatkozik.

Ez a pogácsa igazán azért jó, mert tápláló. Aki desszertet kíván, annak más recept után kell néznie.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A forma kikenéséhez

ajánlat

Rost-, olajos magvak és szénhidráttartalma miatt a sütemény kiváló reggeli. Egy pohár gyümölcslé vagy gyümölcssaláta kíséretében teljes értékű reggelit nyerünk. Aki kevésbé elkötelezett híve az egészséges étrendnek, kiválthatja a gyümölcsöt (szója)tejjel vagy kávéval.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérsütőgéppel dagasztjuk (legyen kihasználva, ha már van). Pár percnyi kavarás után belenézünk a gépbe, ha elegendő-e a folyadék. Ha még maradt liszt „szárazon“, utánatöltünk egy kis vizet. A kenyértésztánál kissé lágyabb állagú masszát kell kapnunk.
  2. Ha a tésztát kétszer átdagasztotta a gép, lezárjuk.
  3. Fél órai pihentetés után kanálnyi darabokat szaggatunk ki, és kiolajozott muffin formába helyezzük. Kiolajozzuk a muffin sütőt. Mivel csak egy muffin sütőm van és spórolni akartam az energiával, a maradék tésztát két kisebb lábasban sütöttem meg (a képen látható a méretbeli eltérés). További fél órát kelesztjük a kis pogácsákat.
  4. Ezalatt bekapcsoljuk a sütőt (én 180 fokon sütöttem). Megsütjük a muffinokat.
  5. A fenti hozzávalókból körülbelül 25-28 közepes nagyságú muffin süthető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 854
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Picurka

Mióta szakács: 2013.03.21.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rostos pogácsa, élesztős muffin, diós pogácsa, diós cipó, murkos-zelleres pogácsa, sárgarépás-zelleres pogácsa/cipó, batyuba való, rostos pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

346
szójatej 3.5 dl
méz 3 ek
napraforgó olaj 3 ek
dió 1 marék
kókuszreszelék 3 ek
lenmag 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
zeller 3 dkg
sárgarépa 3 dkg
tejföl 5 ml
1 késhegynyi
instant élesztő 1 tasak
finomliszt 40 dkg
napraforgó olaj 2 ek