r
Nosalty Logó

Karamellás kenyérmuffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
hétpettyes
Karamellás kenyérmuffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A muffinhoz

A karamellhabhoz

A tetejére

Összesen 861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A muffinhoz

A karamellhabhoz

A tetejére

Összesen 3447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A muffinhoz

A karamellhabhoz

A tetejére

Összesen 207 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1355.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    739 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5423 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    2957 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.1 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1008 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    976 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 3447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A karamellhabhoz

A tetejére

Elkészítés

A muffinhoz

  1. A kenyérszeletekből pogácsaszaggatóval kiszúrunk kis köröket (akkorát, mint a muffinsütő alja), valamint kb. 1,5 cm magas hosszú csíkokat (ezzel béleljük ki a muffinsütő oldalát). A csíkokat és a köröket vékonyan margarinnal megkenjük, a margarinos felével kristálycukorba mártjuk és kibéleljük vele a muffinsütőket. A cukros fele van kifelé!
  2. Az almát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
  3. A vizet felforraljuk a citromlével, és egy pillanatra beledobjuk a kockára vágott almát. Leszűrjük és megtöltjük vele a kenyérmuffinunkat.
  4. Tetejüket margarinnal vékonyan megkent kenyérkörökkel zárjuk, rányomkodjuk.
  5. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Majd tepsire kiborítjuk, és a cukros felükkel felfelé kb. 10 percig hagyjuk megpirulni.
  6. Karamellhab: A kristálycukrot világosbarnára olvasztjuk, hozzáöntjük a tejszínt, kevergetve összefőzzük. Beleszűrjük tejszínhabszifonba és egy patront nyomunk bele.
  7. Ezt nyomjuk a tányér aljára (vigyázz, fröcsköl!! :-)
  8. A tejszínt felverjük. Cukor nem kell hozzá, mert a karamellhab édes!
  9. Tálalásnál a karamellhabra ültetjük a ropogós, illatos sütit, megkoronázzuk finom tejszínhabbal és EHETŐ VIRÁGGAL csinosítjuk (muskátli, ibolya, borágó stb.). Laktató és édes, az ízek pedig különlegesek így együtt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 896
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
hétpettyes 8 recept

Anyák napjára mindig valamilyen meglepetéssel készülök a gyerekeimnek. Most ezt a finom, különleges sütit készítettem. 

Hozzávalók

A muffinhoz

A karamellhabhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!