r
Nosalty Logó

Rebarbarás - szilvás piskóta

NS
Rebarbarás - szilvás piskóta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

435
Kalória
12.6g
Fehérje
78.2g
Szénhidrát
8.3g
Zsír
163g
Víz
187.6g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
33.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1736 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    163 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 435 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4566.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    312.8 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    651.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1509 micro
Összesen 1736 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

  1. A rebarbarákat meghámozzuk, és kisebb darabokra felszeleteljük, a szilvákat kettévágjuk és kimagozzuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vízzel összedolgozzuk, kicsit felhabosítjuk (kézi vagy gépi habverővel keverjük 2 percig).
  3. Bekapcsoljuk a sütőt, és elkezdjük előmelegíteni, illetve fogunk egy tetszőleges formát (jelen esetben kenyérsütő formát) és kivajazzuk, kilisztezzük.
  4. Az előző masszához hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.
  5. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd könnyedén elkeverjük a lisztes tojássárgájás krémben. Az egészet beleöntjük a formába.
  6. A tetejére rárakosgatjuk a szilvákat és a rebarbarát, végül meghintjük fahéjjal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az idei utolsó adag rebarbarát szerettem volna méltóképp elbúcsúztatni, és mivel a fahéj és a rebarbara mindig is jó kombináció volt, csak úgy, mint a szilva-fahéj, ezért gondoltam, a szilva-fahéj-rebarbara hármas sem fog cserben hagyni. És milyen igazam lett.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...