r
Nosalty Logó

Rebarbarás - szilvás piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rebarbarás - szilvás piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1736 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    163 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 435 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4566.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.8 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1509 micro
Összesen 1736 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rebarbarákat meghámozzuk, és kisebb darabokra felszeleteljük, a szilvákat kettévágjuk és kimagozzuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vízzel összedolgozzuk, kicsit felhabosítjuk (kézi vagy gépi habverővel keverjük 2 percig).
  3. Bekapcsoljuk a sütőt, és elkezdjük előmelegíteni, illetve fogunk egy tetszőleges formát (jelen esetben kenyérsütő formát) és kivajazzuk, kilisztezzük.
  4. Az előző masszához hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.
  5. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd könnyedén elkeverjük a lisztes tojássárgájás krémben. Az egészet beleöntjük a formába.
  6. A tetejére rárakosgatjuk a szilvákat és a rebarbarát, végül meghintjük fahéjjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3320
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 06.

Ajánló

Tűpróbával feltétlen ellenőrizzük a süteményünket, és ha a gyümölcsök túl levesesek, forgassuk meg őket egy kevés zsemlemorzsában, úgy szórjuk rá a tésztára. Egy nagy kanál tejszínhabbal, vanília fagylalttal igazán tartalmas, mégis habkönnyű desszertünk kerekedhet pillanatok alatt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az idei utolsó adag rebarbarát szerettem volna méltóképp elbúcsúztatni, és mivel a fahéj és a rebarbara mindig is jó kombináció volt, csak úgy, mint a szilva-fahéj, ezért gondoltam, a szilva-fahéj-rebarbara hármas sem fog cserben hagyni. És milyen igazam lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek