Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes piskóta Vivuctól

Meggyes piskóta Vivuctól
Meggyes piskóta Vivuctól
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez a legnépszerűbb süti a családban! Mindenki imádja, látványos is, ha vendégek jönnek, és ripsz-ropsz kell valami süti :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel jó kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszt felét. Elkeverjük benne (ne lepődjünk meg, ragadóssá válik a massza). Ezután hozzákeverjük a felvert fehérje felét, és a maradék lisztet és a sütőpor. Jól kidolgozzuk! Majd lazán beleforgatjuk a fehérje többi részét spatulával (lágy mozdulatokkal). Addig, míg teljesen homogén nem lesz a tészta.
  2. Meggybefőttet lecsöpögtetjük. Összeforgatjuk kevés liszttel. A tésztát egy sütőpappírral bélelt tepsi öntjük, és megszórjuk a meggyel. Majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30-35 percre Tűpróbával ellenőrizzük!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x10 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 18 658
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivuc

Mióta szakács: 2014.07.17.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

400
tojás 6 db
finomliszt 14 dkg
cukor 11 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
meggybefőtt 350 g
1 csipet