Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarás sütemény

Rebarbarás sütemény
Rebarbarás sütemény
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a rebarbaraföldtől 2 utcányira lakom, nyilvánvaló volt, hogy ki kell próbálnom, vajon milyen íze van eme németek által oly kedvelt zöldségnek. A recept a szomszédomtól van.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát megmossuk, meghámozzuk, kis darabokra vágjuk, és összekeverjük 4 ek cukorral.
  2. A tésztához a margarint kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, és jól összekeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőport és az átszitált lisztet, és az egészet összegyúrjuk. Amíg elkészítjük a tölteléket, a tésztát pihentetjük.
  3. A 3 tojássárgáját a 3 ek forró vízzel addig keverjük, míg fehér masszát kapunk. Majd hozzáadjuk a maradék 3 ek cukrot, azután a 4 ek lisztet, amit szintén jól elkeverünk. Majd beleöntjük a 2 pohár tejfölt, és az előzőleg felvert tojásfehérjét. Ebbe a masszába öntjük a cukorral elkevert rebarbarát.
  4. A tésztát kilisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy margarinnal kikent kapcsos tortaformát úgy, hogy a süteménynek széle is legyen (kb. olyan magasságban, mint maga a tortaforma). A tésztára öntjük a rebarbarás masszát, és elsimítjuk.
  5. Előmelegített sütőben (hőlégkeverés esetén) 170-180 fokon 1 órán át sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 815
elküldve: 7
receptkönyvben: 47
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Adriennke26

Mióta szakács: 2013.05.15.
32 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rebarbarás torta, rebarbarás süti, édes süti rebarbarával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

284
finomliszt 25 dkg
cukor 7.5 dkg
vaj 7.5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 késhegynyi
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
rebarbara 1 kg
cukor 7 ek
tojássárgája 3 db
víz 3 ek
finomliszt 4 ek
tejföl 300 g
tojásfehérje 4 db