r
Nosalty Logó

Barackos-túrós süti diétásan

Andi80_
Barackos-túrós süti diétásan
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

399
Kalória
19.5g
Fehérje
21.4g
Szénhidrát
26g
Zsír
143.8g
Víz
120g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
11.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 399 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2396 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.8 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    143.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 399 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    156 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8056.8 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1438 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    2712 mg
  • Nátrium
    1316 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    862.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1355 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 2396 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.1 g
  • Cink
    98 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

  1. A túrót egy tálban egy villa segítségével alaposan összetörjük, hozzáadjuk a sütőport, a búzadarát, aromát, citrom héját, a margarint. Elválasztjuk a tojásokat, és a sárgájukat is beletesszük. Jól összedolgozzuk.
  2. A barackokat megmossuk, héjukat lehúzzuk, magjukat kiszedjük, és a gyümölcshúst cikkekre vágjuk.
  3. Az édesítőt két kanál között porrá törjük, és a tojásfehérjéhez szórjuk, majd kemény habbá verjük.
  4. A felvert tojásfehérjét óvatosan a túrós masszába forgatjuk.
  5. Egy közepes méretű tepsit kikenünk margarinnal, és kevéske liszttel megszórjuk, a masszát szépen elsimítjuk benne.
  6. A tetejére pakolgatjuk a barackszeleteket.
  7. Előmelegített sűtőben tűpróbáig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×33

Diétázó férjemet leptem meg ezzel a cukor- és lisztmentes sütivel. Zárójelben van az az összetevő, amit kicseréltem diétásra. Porédesítővel is készíthető, akkor nem kell a tablettát törögetni. Természetesen más gyümölccsel is süthető.

Nosalty stories

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...