r
Nosalty Logó

Rebarbarás kevert süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rebarbarás kevert süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rebarbarához

A tésztába

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 408 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rebarbarához

A tésztába

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 4087 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rebarbarához

A tésztába

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 232 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 408 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    195.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4012.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1227 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1581 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.5 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1577 micro
Összesen 4087 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

A rebarbarához

A tésztába

A tetejére

A tálaláshoz

Elkészítés

A rebarbarához

  1. A rebarbaraszárakat megtisztítjuk, lehúzzuk azokat a szálakat, amelyek túlságosan fásak, vagy vastsagak, majd feldaraboljuk 3-4 cm-es darabokra a megtisztított levélnyeleket.
  2. Egy fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, beleszórjuk a kristálycukrot, hozzáadjuk a citromlevet, és felforraljuk. Amint felforr, elzárjuk alatta a tüzet, és leszűrjük, félretesszük.
  3. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, /légkeverésen 160°C-ra/ és kivajazunk, kilisztezünk egy /kb 25X35 cm-es/ tepsit
  4. Egy tálban a tészta hozzávalóit összekeverjük, de nem kell nagyon alaposan.
  5. Beleöntjük a tepsibe a kikevert tésztát.
  6. A rebarbaradarabkákra hintünk egy kis lisztet, majd rászórjuk a tészta tetejére, hogy mindenhova jusson belőle. Meghintjük a tetejét fahéjjal.
  7. Betesszük a sütőbe, és kb. 35-40 percig sütjük.
  8. Amint kész, hagyjuk kihűlni, és tetszőleges méretű kockákra vágva tálaljuk, tetejét meghintve vaníliacukros porcukorral.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 63404
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 07.

Ajánló

Jól illik mellé a vaníliafagylalt. pH besorolás: erősen savasít

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a recept Mr. Smith Édesanyjának a remeke. Ráadásul a rebarbara is a kertjéből való! :)

Hozzászólások (18)

Törölt felhasználó

Hogy lehet, hogy senki sem dicsérte még eddig ezt a finomságot? Nálunk mindenkinek ízlett... :-)

Törölt felhasználó

De aranyos vagy kedves ep! Nagyon köszönjük a dícséretet, és örülünk, hogy ízlett Nektek! Fogyasszátok egészséggel! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Ma készítem el 3xra......1xr?en imádom...mamám csak nézte hogy hogyan csinálom..nemhitte el hogy ilyen 1x? és gyors süti....most sül..nagyon jó az illat.. és tényleg vanília fagyival nagyon finom..én még a fagyira szórok még fahéjat mert nagyon szeretem:) jah és még annyi hogy én a 8-10 szál helyett 30 szálat szoktam rátenni:)

Törölt felhasználó

Nagyon örülök kedves Tovi, hogy így bejött Nektek ez a süti!:)) Fahéjas fagyi?Nyam-nyam...:)) Jó ötlet! Jó étvágyat a sütihez továbbra is! A legjobbakat: Mrs Smith

aranylányhaj

 tgnap elkészitettem ezt a rebarbarás sütit-nagyon izlett mindenkinek. Az sem mindegy,hogy nagyon könnyen és gyorsan elkészithet?. Köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Kedves aranylányhaj! Bizony jól jön néha egy kis gyors finomság!:)) Örülök, hogy ízlett, és azt is köszönöm, hogy visszaszóltál! Üdv: Mrs Smith

ogram1961

Már van a kertemben, most sütöttem meg. Nagyon finom és még szép is. Köszi a receptet! Margó

Törölt felhasználó

Kedves Margó! Örülök, hogy ízlett a süti! Bizony már indul a rebarbara szezon, süthetjük a finomságokat!:)) A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Sziasztok!Már kiváncsi vagyok milyen egy ilyen csodálatos rebarbarás süti, még soha nem volt szerencsém rebarbarát enni . ( leszámítva egy joghurt-ot amiben volt kevés :) ) Budapesten tudjátok hol lehet beszerezni, melyik piacokon?el?re is köszi,.üdv!

Törölt felhasználó

Kedves Amira! Nagyon finom, savanykás íz?, ezért remekül illik az édes süteményekhez. Több piacon lehet már kapni, nagyobb szupermarketekben szintén rendszeresen láttam. A Nagycsarnokban 100%-ra van. Kíváncsi leszek majd, hogy ízlett!:) A legjobbakat: Mrs Smith

Olaszné Anci

Kedves Mr and Mrs Smith ! KIcsit ráérvén böngészem az oldalt és rátaláltam erre a finom rebarbarás sütire. Van rebarbarám a kertben, és nagyon szeretjük vele készített sütiket .Ma ribizlis-rebarbarás linzert sütöttem. Amint újra megn?, ezt is elkészítem a családomnak ! Köszönöm. Szeretettel üdvözöllek : Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci! Nagyon örülök, hogy felkeltette az érdekl?désed a recept! Kíváncsi vagyok, ízlik-e majd! Az a ribizlis-rebarbarás linzer ugye látható lesz itt az oldalon?;-) Szeretettel üdvözöllek én is: Mrs Smith

Olaszné Anci

Kedves Mrs Smith ! Nagyon szégyenlem így utólag, de olyan gyorsan megettük a gyerekekkel, hogy eszembe sem jutott lefényképezni. Most ünnepélyesen megigérem, hogy ha mégegyszer elkészítem, felrakom a receptet, mert finom volt ! Szeretettel üdvözöllek és szép ünnepet kívánok: Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci! H?? jó régen nem voltam itt, bocs a kés?i válaszért! Egészségetekre! De remélem egyszer felkerül az a finomság is...:DDD Szeretettel üdvözöllek én is Téged: Mrs Smith

Olaszné Anci

Kedves Mrs Smith ! A ribizlis-rebarbarás süti már felkerült, szeretettel ajánlom, nagyon finomra sikeredett! A te változatod is megkóstoltuk és nagyon ízlett a családomnak ! A kés?i válasz meg van bocsájtva. Szép napot kívánok neked : Anci

Törölt felhasználó

Bocsánat Anci! :) Elvesztem egy id?re, most szedegetem a "szálakat" hogy mi történt errefelé, míg nem voltam...:DDD Lesz még ilyen hülyeségem az tuti...Meg is keresem mindjárt a recepted! Puszi: Mrs Smith

Olaszné Anci

Semmi baj, velem is megtörténik. Várom a véleményed a sütir?l ! Puszi:Anci

Törölt felhasználó

Imádom ezt a receptet! A nyáron megsütöttem 3x és mivel raktam pár csomag rebarbarát a fagyóba is most a szezon végével ismét finoman illatozik kifelé a süt?b?l. Köszönjük!

lalisa

kefir,mekkora???

Törölt felhasználó

Kedves lalisa! 2 dl! De az arány a lényeg. Ugyanolyan pohárral mérd mindet! :) A legjobbakat: Mrs Smith

Kikker

Nagyon finom tavaszi süti! Köszönöm a receptet és valóban, nagyon gyorsan elkészült. Folytatása is lett, mert a rebarbara fözölevét felfogtam és almalevest föztem belöle.

szaboagi

Bevallom, eddig nem sokra tartottam a rebarbarát, de miután megsütöttem ezt a sütit, véleményem megváltozott. Nagyon jó a recept, egyszer?, de nagyszer?!

Hozzávalók

A rebarbarához

A tésztába

A tetejére

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek