Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbaramártás

Rebarbaramártás
Rebarbaramártás
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ilyenkor tavasszal az első terményeink egyike a rebarbara. Isteni finom, és nagyon jó érzés egyenesen a földből kihúzni és feldolgozni. Ez a szósz a férjem és gyerekeim kedvence, a téli almamártást cseréljük le a sült húsok mellé.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon pár perc alatt futtassuk meg a rebarbarakockákat.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, és kb. 10-15 perc alatt főzzük puhára.
  3. Keverjük össze a lisztet és tejfölt, majd folytonos kevergetés mellett öntsük a rebarbarapüréhez, és sűrítsük be.
  4. Turmixoljuk le.
  5. Tálalásnál tegyünk bele pár csepp citromlevet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 521
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Anya Konyha . hu

Mióta szakács: 2019.02.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rebarbaraszósz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Fri, 2019-04-19 11:29

Szia! Elkészítettem citromlé nélkül a kertben növő friss rebarbarából. Nagyon finom. Ízlett az egész családnak. Köszi a receptet!
Andi

164
rebarbara 4 közepes szár
tejföl 150 g
cukor 3 ek
citromlé 1 citromból nyert
napraforgó olaj 3 teáskanál
víz 1 dl
finomliszt 1 ek