r
Nosalty Logó

Rebarbara diós bundában karamell öntettel

Lizinka_
Rebarbara diós bundában karamell öntettel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

bundás rebarbarához

karamell öntethez

736
Kalória
17.1g
Fehérje
79.2g
Szénhidrát
41.2g
Zsír
163.9g
Víz
111.9g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
32.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

bundás rebarbarához

karamell öntethez

Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

bundás rebarbarához

karamell öntethez

Összesen 2939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

bundás rebarbarához

karamell öntethez

Összesen 217 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    868.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    163.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    164.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3472.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    316.7 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    655.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1165 micro
Összesen 2939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

bundás rebarbarához

  1. A rebarbara szárakat hámozás után kb. 7-9 cm-es daraboljuk.
  2. Egy lábasban vizet forralunk cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. Ebbe beletesszük a rebarbara darabokat, letakarjuk fedővel, és levesszük a tűzről. Kb 2-3 percig hagyjuk a fűszeres vízben. Ezután papírtörlőre szedjük, és hagyjuk leszáradni.
  3. Amíg a rebarbaráról leitatódik a nedvesség, addig előkészítjük a panírozáshoz szükséges hozzávalókat. A diót durvára aprítjuk és összekeverjük a zsemlemorzsával. Egy tálra készítjük a lisztet, és egy másikba a felvert tojásokat.
  4. A rebarbara szárakat megforgatjuk a lisztben, a tojásban és legvégül a diós zsemlemorzsában.
  5. Nem túl forró olajban szép barnára sütjük úgy, hogy néha megforgatjuk. Papírtörlőre szedjük, és hűlni hagyjuk.

karamell öntethez

  1. A cukrot megolvasztjuk és megpirítjuk. Felöntjük a tejszínnel. Lehúzzuk a tűzről, és kevergetve felolvasztjuk a cukrot a tejszínben.
  2. Amikor a pirított cukor teljesen felolvadt, belekeverjük az étkezési keményítőt, és takarék lángon kevergetve besűrítjük.
  3. Ha kihűtöttük, az öntet szirup szerűen sűrű lesz.
  4. Langyosan vagy teljesen kihűlve adjuk asztalra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Vendégeket vártunk, és ezt készítettem desszertnek. Nagy előnye, hogy nem szükséges melegen fogyasztani Előre elkészíthető édesség!

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek