Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbara diós bundában karamell öntettel

Rebarbara diós bundában karamell öntettel
Rebarbara diós bundában karamell öntettel
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégeket vártunk, és ezt készítettem desszertnek. Nagy előnye, hogy nem szükséges melegen fogyasztani Előre elkészíthető édesség!

hozzávalók / 4 adag

bundás rebarbarához

karamell öntethez

ajánlat

Az öntethez nem fontos a barna cukor. A hagyományos kristálycukor is megfelel, de ebben az esetben nehezebben oldódik fel a tejszínben.

Szólj hozzá!

elkészítés

bundás rebarbarához

  1. A rebarbara szárakat hámozás után kb. 7-9 cm-es daraboljuk.
  2. Egy lábasban vizet forralunk cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. Ebbe beletesszük a rebarbara darabokat, letakarjuk fedővel, és levesszük a tűzről. Kb 2-3 percig hagyjuk a fűszeres vízben. Ezután papírtörlőre szedjük, és hagyjuk leszáradni.
  3. Amíg a rebarbaráról leitatódik a nedvesség, addig előkészítjük a panírozáshoz szükséges hozzávalókat. A diót durvára aprítjuk és összekeverjük a zsemlemorzsával. Egy tálra készítjük a lisztet, és egy másikba a felvert tojásokat.
  4. A rebarbara szárakat megforgatjuk a lisztben, a tojásban és legvégül a diós zsemlemorzsában.
  5. Nem túl forró olajban szép barnára sütjük úgy, hogy néha megforgatjuk. Papírtörlőre szedjük, és hűlni hagyjuk.

karamell öntethez

  1. A cukrot megolvasztjuk és megpirítjuk. Felöntjük a tejszínnel. Lehúzzuk a tűzről, és kevergetve felolvasztjuk a cukrot a tejszínben.
  2. Amikor a pirított cukor teljesen felolvadt, belekeverjük az étkezési keményítőt, és takarék lángon kevergetve besűrítjük.
  3. Ha kihűtöttük, az öntet szirup szerűen sűrű lesz.
  4. Langyosan vagy teljesen kihűlve adjuk asztalra.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 748
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
387 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rántott rebarbara, diós bundában sült rebarbara

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

735
rebarbara 4 közepes szár
dió 15 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 5 dkg
szegfűszeg 8 db
fahéj 1 kávéskanál
cukor 1 ek
napraforgó olaj 3 ek
barna cukor 10 dkg
főzőtejszín 2.5 dl
étkezési keményítő 1 csapott ek