r
Nosalty Logó

Kivi és habanero csatni

Sajtospiritos
Kivi és habanero csatni
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

181
Kalória
1.8g
Fehérje
43.3g
Szénhidrát
0.8g
Zsír
309.9g
Víz
-
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
34.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 723 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    309.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 181 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2177.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    1595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    173.2 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1239.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    579 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 723 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

  1. A kivit meghámozzuk és felkockázzuk. Pihentetés nélkül egy tálba tesszük, és rácsavarunk egy citrom levét, majd alaposan összeforgatjuk vele.
  2. A vizet kezdjük el melegíteni a cukorral, mézzel és a többi fűszerrel fedő alatt.
  3. Felszeljük a habanero chilit vékony szálakra (legjobb a piros és sárga vegyesen a színek miatt), és a forrásban lévő keverékhez adjuk, majd így forraljuk pár percig. Jó ha tudjuk, ez az ecetes, chilis, forró lé csípős hatású gőzzel rendelkezik, hogy a saját érdekünkben ne hajoljunk fölé.
  4. Tegyük bele óvatosan a kivit, hogy ne törjön szét, és így forraljuk lassan tovább, amíg a kivi át nem adja az ízét a pácnak. Ez nálam kivi, pác és lelkesedésfüggően 10-15 percet vesz igénybe. Lényeg, hogy a kivi nagyjából megmaradjon az alakjánál, majd egy szűrőkanállal szedjük ki belőle a gyümölcsöt, és tegyük üvegekbe. Ezután a maradék szószt még forraljuk össze, hogy sűrűbb legyen, és öntsük rá a kivire.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ez a csatni nagyon jó ajándék lehet, ha éppen egy grillezésre hívtak meg, de nem akarsz üres kézzel érkezni. Ha marad még külön a sűrű pácból, azt önmagában is felhasználhatod. Úgy sejtem, az ecet és a cukor jól konzerválja a hozzávalókat, akár hónapokra is. A sűrű pác lesz végül az, ami a legjobban hasonlít az új-zélandi Waha Wera-szószra, de az eredeti ízesítést szerintem elég nehéz eltalálni.

További receptek

Borsodó egyszerűen

A klasszikus borsodó különleges aromájával kitűnik a házi édes öntetek és mártások közül: megannyi desszertet nyakon önthetünk vele a rétestől kezdve egészen a gombócig. ...

Lakos Benedek

Fűszeres birsalmachutney

A chutney-t nevezhetnénk fűszeres, édes-savanyú (néha csípős, néha zöldséges) lekvárnak is, persze ez csak egy erőltetett definíció. És amúgy is, ennél sokkal fontosabb arról ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...