Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős paradicsom csatni

Csípős paradicsom csatni
Csípős paradicsom csatni
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok lett idén a paradicsom, készült paradicsomlé, szárított paradicsom, ketchup, és még mindig maradt, így készült csatni is...

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Szárnyasokhoz, marha-, sertéshúshoz , de tésztához is el tudom képzelni...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat bevágjuk, és forró vízbe tesszük 1 percre, kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, és lehúzzuk a héját, majd darabokra vágjuk.
  2. Felkockázzuk a megpucolt hagymát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és a paradicsommal együtt feltesszük főzni a fűszerekkel együtt, ez kb. 30 perc, kivéve a balzsamecetet.
  3. Fél óra után turmixoljuk (nem teljesen, én kicsit darabosra hagytam). Hozzáadjuk a balzsamecetet, és még kb. 20-25 percig főzzük lassú tűzön.
  4. Megtisztított befőttes üvegekbe töltjük (a kosaramat kibéleltem egy konyharuhával, ebbe tettem az üvegeket, és egy meleg takarót tettem a tetejére).
  5. Ebből 2 db 5-6dl-es befőttes üvegre való lett.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 12 625
elküldve: 5
receptkönyvben: 48
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

A Nünüke

Mióta szakács: 2013.03.29.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos chutney, csatni paradicsomból csípős chutney

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

70
paradicsom 2 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 8 gerezd
paprika 8 közepes db
bors 1 ek
koriandermag 1 ek
barna cukor 5 ek
2 ek
babérlevél 5 db
rozmaring 2 szál
bazsalikom 6 levél
balzsamecet 5 ek