Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántottával töltött zsemle

Rántottával töltött zsemle
Rántottával töltött zsemle
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy női magazinban olvastam valamikor az alapötletet. Egyik este nagyon megkívántuk a rántottát, és ekkor eszembe villant az olvasott ötlet, hogy zsemléket töltsek meg vele.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk úgy, hogy kb. 1 cm vastag fala maradjon.
  2. A szokásos módon - ízlés szerint - rántottát készítünk.
  3. Egy tálba feltörjük a tojásokat. Csipetnyi sóval és tojásonként egy-egy korty tejjel felverjük. 
  4. Kockára vágjuk a hagymát, a szalonnát, a paradicsomot, a paprikát (ki mit szeret beletenni a rántottába), és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, majd rászórjuk a zsemlék kikapart és összemorzsolt belét, és még egy kicsit pirítjuk.
  5. Ha kész, ráöntjük a felvert tojásokat, és széles fakanállal sűrűn kevergetve, készre sütjük.
  6. Közben a kikapart zsemléket és a kalapjukat sütőbe tesszük, és kicsit megpirítjuk.
  7. A rántottával megtöltjük a zsemléket, és végül rátesszük a kalapjukat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 844
elküldve: 0
receptkönyvben: 178
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

kzsuzsu

Mióta szakács: 2010.10.26.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tojásos töltött zsemle, szalonnás rántotta pirított zsemlében

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

484
tojás 3 db
zsemle 2 db
paradicsom 1 db
paprika 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
füstölt szalonna 5 dkg
0 ízlés szerint
tej 5 ml
napraforgó olaj 1 ek